Vágólapra másolva!
Orvosi vizsgálaton esik át az angol fővárosban Tokmac Nguen, a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros légiósa, a norvég támadó londoni kitérő után utazik Spanyolországba.

A Ferencváros szombaton Spanyolország felé vette az irányt, Tokmac Nguen azonban péntek este a Londonba tartó gépre szállt fel. Szó sincs extra vakációról, pluszszabadnapról,

a 29 esztendős norvég támadó korábbi sérülése miatt utazik az angol fővárosba, ahol egy specialista vizsgálja meg a lábát. Aggodalomra nincs ok, sérülése nem súlyos, az orvosi analízis után nyomban Spanyolországba utazik, hogy csatlakozzon a kerethez.

A szélső szellemileg és testileg is felfrissülve várja a tavaszi folytatást, nem nehéz kitalálni, hol töltötte a téli vakáció nagy részét – odahaza, Norvégiában.

Tokmac Nguen orvosi vuzsgálatra repül Londonba Forrás: fradi.hu

„Ott érezzük a legjobban magunkat – mondta az nso.hu-nak Tokmac Nguen. – Ilyenkor tudunk együtt lenni a szüleinkkel, barátainkkal. Csak a nagy hideg ne lett volna... Norvégiában szinte megállás nélkül esett a hó, tomboltak a mínuszok, a megszokottnál is hidegebb volt. Márpedig utálok fázni. Északon rendkívül népszerű a síelés, sífutás, snowboardozás, ám engem ez egyáltalán nem vonz. Igaz, a

Tokmac elárulta, karácsony előtt Dubaiban töltöttek néhány napot a családdal, ahol

találkozott Franck Bolival, Samy és Ryan Mmaeeval is, így a vb idején közösen néztek néhány meccset.

A Ferencváros a felkészülés első szakaszában Mezőkövesden készült, most, a második periódusban Spanyolországban gyakorol. A csapat a ragyogó körülményeket kínáló Benidormba utazott, ahol tavaszias időjárás, tökéletes talajú pályák és erős riválisok várnak rá.

Tokmac Nguen szerint kemény volt a felkészülés első szakasza Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A felkészülés első szakasza rendkívül kemény volt, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és stábja jól megdolgoztatott bennünket.

A két ünnep között sem álltunk le, egyéni edzésterv alapján készültünk, én is róttam a kilométereket odahaza, Norvégiában. A felkészülési időszakok sok újat már nem tudnak mutatni számomra, ki tudja, hányadiknak vágtam neki pályafutásom során. Dolgozni kell, futni, erősíteni, egyetlen cél lebeghet a szemünk előtt, minél gyorsabban megtalálni a megfelelő ritmust. Ebben az időszakban ez a legfontosabb. Spanyolországban alighanem már inkább a taktika gyakorlásán lesz a hangsúly, és a lehető legjobb formába kell lendülnünk."

A zöld-fehérek nyolcpontos előnnyel vezetik az NB I tabelláját (ráadásul van két elmaradt mérkőzésük), az Európa-ligában pedig ott vannak a nyolcaddöntőben.

Tokmac Nguen már most kíváncsi, milyen lesz a hangulat a Puskás Arénában, hiszen az együttes a válogatott otthonául szolgáló stadionban fogadja ellenfelét.

Mint mondja, az El-csoportban szerzett tíz pontnak köszönhetően kellő önbizalommal várják a kieséses szakaszt, és szeretnének túljutni a következő riválison.

A klub vezetői – ahogyan az elmúlt években megszokott volt – a télen is a keret megerősítésén dolgoznak, a lehetséges érkezőkön kívül az is legalább akkora kérdés, ki távozik a csapatból. A világbajnokságon nagyszerűen szereplő tunéziai Aissa Laidouni iránt jelentős érdeklődés mutatkozik, s rajta kívül is akadnak piacképes labdarúgók.

Tokmac Nguen reméli, mindenki marad Forrás: MTI/Kovács Tamás

– folytatta Tokmac Nguen. – Ami engem illet, amikor a nyáron a maradás mellett döntöttem, a szívemre hallgattam. Mindenki azt hiszi, máshol jobb lesz. Ahogyan mondani szokták,

a szomszéd fűje mindig zöldebb, de nem biztos, hogy ez így van, sőt! A Ferencváros nagyszerű klub, Budapest gyönyörű város, a családunkkal imádunk ott lenni."