Vágólapra másolva!
A PSG világbajnok, vb-ezüstérmes játékosa Kylian Mbappé szerint Noël Le Graët a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke tiszteletlenül beszélt Zinédine Zidane-ról, és a játékos szerint egy legendáról nem lehet így nyilatkozni.

A francia szövetség 2026-ig meghosszabbította Didier Deschamps szövetségi kapitány szerződését. A francia sajtóban ennek ellenére a téma továbbra is napirenden van, mivel a játékosként világ- és Európa-bajnok Zinédine Zidane-t is esélyesnek tartották a posztra.

Noël Le Graët, a francia szövetség elnöke is szembesült a Zidane-ügyét firtató kérdéssel: az újságírók arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy a francia futball legendája, miután nem kellett hazája válogatottjának élére, akár a brazil nemzeti csapat szövetségi kapitánya lehet - derült ki a CBS Sports oldaláról.

- nyilatkozta Noël Le Graët.

Kylian Mbappé megvédte Zidane-t Forrás: Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/William Volcov

Kylian Mbappé nem nevezte meg, elsősorban kinek címezte egymondatos, Zidane-nak nagyobb tiszteletet óhajtó Twitter-üzenetét, de valószínű, hogy az FFF elnökének.

– írta Mbappé Twitteren.

Az eset után bocsánatot kért a Zinédine Zidane kapcsán tett kijelentései után a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke, Noël Le Graët.

– mondta a nagy port kavaró nyilatkozatáról Le Graët a francia hírügynökségnek.