Így búcsúzott Marco Rossi az olaszok legendájától - kép

ROSSI, Marco
Budapest, 2021. október 9. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Albánia ellen játszott világbajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. október 9-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A hasnyálmirigy-rákban elhunyt Gianluca Vialli halálhíre megrázta az egész futballvilágot. Többek között a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is gyászolja az olaszok legendás futballistáját.

Marco Rossi ugyan azután igazolt a Sampdoriához, hogy Vialli már távozott a csapattól, amellyel megnyerte a Kupagyőztesek Európakupáját, valamint BEK-döntőt játszott, ettől függetlenül a magyar válogatott szövetségi kapitányát is mélyen megérintette honfitársa halálhíre.

- írta közösségi oldalára Rossi.

A Juventus csapatával 1996-ban Bajnokok Ligáját nyert támadótól a Real Madridot irányító Carlo Ancelotti is elbúcsúzott a közösségi oldalán.

– írta Carlo Ancelotti.

Az ötvennyolc évesen elhunyt legenda a Sampdoria játékosaként lett világszerte ismert futballista a a nyolcvanas években, majd játszott a Juventusban, amellyel a 1995/96-os szezonban megnyerte a Bajnokok Ligáját. Karrierjét a Premier League-ben szereplő Chelsea-ben fejezte be. Később edzőként is irányította a londoniakat.

– áll a Chelsea bejegyzésében.

Az olasz szövetség is gyászolja Viallit, aki az Eb-győztes olasz válogatottnál dolgozott másodedzőként, ám megromlott egészségi állapota miatt decemberben távozott a posztjáról.