A magyar válogatott focista a leukémiában meghalt legenda miatt játszik 11-es számmal

Magyarország - Görögország, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülési mérkőzés, labdarúgás, futball, foci, magyar válogatott, magyar labdarúgó-válogatott, Budapest, Puskás Aréna, 2022.11.20.
Kerkez Milos az észtek ellen 11-es számmal játszott a válogatottban
Vágólapra másolva!
Péntek délután az egész futballvilágot lesújtotta a hír, hogy 53 éves korában meghalt a legendás szerb védő, Szinisa Mihajlovics. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a közösségi oldalán búcsúzott el korábbi csapattársától, most pedig a nemzeti csapat 19 éves balhátvédje, Kerkez Milos árulta el a közösségi oldalán, hogy Mihajlovics miatt választotta a 11-es mezszámot.

„Szinisa Mihajlovics miatt választottam 11-es mezszámot a válogatottban, mert balhátvéd volt, akitől mindent meg lehetett tanulni. Nyugodj békében, legenda" - írta a Twitter-oldalára az AZ Alkmaar Szerbiában született balhátvédje.

Szinisa Mihajlovics 2019-ben jelentette be, hogy leukémiában szenved, ezért kemoterápiás kezelést kapott és csontvelő-átültetésen is átesett.

Mihajlovics a Lazio futballistájaként lett világhírű, a római csapattal olasz bajnokságot, Európai Szuperkupát és kupagyőztesek Európa-kupáját is nyert. Legnagyobb klubsikerét a Crvena Zvezda játékosaként érte el, a szerb klubbal 1991-ben BEK-győztes lett. Mihajlovics 63 alkalommal szerepelt a jugoszláv válogatottban, majd Szerbia és Montenegró nemzeti csapatában is játszott 4 mérkőzésen.

Minden idők egyik legjobb szabadrúgás lövője - aki öt gyermeket hagyott hátra - 2006-ban vonult vissza, majd vezetőedzőként dolgozott többek között a Bologna, a Torino és az AC Milan csapatánál is.