Kilenc hónap után kért bocsánatot a macskarugdosó BL-győztes focista

Kurt Zouma
France's defender Kurt Zouma reacts during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group D qualification football match between Ukraine and France at the Olympic Stadium in Kiev on September 4, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A West Ham United védője, Kurt Zouma először szólalt meg részletesen a februári állatkínzási botrány óta. A francia bocsánatot kért a hibájáért, és azt mondta, hogy tovább akar lépni a sajnálatos incidensből az életében.

A Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő Zouma év elején került a hírek középpontjába, miután elterjedt egy videó, amelyen öccsével, Yoannal együtt a háziállatát rugdossa és meg is üti. A csapata elítélte akkori tetteit, és két heti fizetés összegére, 250 ezer fontra büntette – ez a pénz állatvédelmi szervezetekhez került.

„Nehéz időszak volt számomra és a családom számára is. Nagyon rosszat tettem, elnézést kérek érte – nyilatkozta Zouma. – Tudom, hogy az embereknek nagyon nehéz volt ezt látni, és nyilvánvalóan nagyon-nagyon sajnálom. Lelkiismeret-furdalásom van emiatt, de

A 28 éves válogatott játékos elárulta, hálás, amiért a rengeteg negatív kritika és fenyegető üzenet mellett akadtak olyanok is, akik mellé álltak a számára nehéz hónapokban. Edzője, David Moyes is azok között volt, akik kitartottak mellette és a hibája ellenére azóta is stabil kezdőként számít rá.

„Sok-sok ember támogatott és segített abban, hogy a futballra koncentráljak, és hogy próbáljak boldog maradni – folytatta a francia. –

Nem tudom eléggé megköszönni nekik, ez a klub olyan, mint a családom."