Vágólapra másolva!
A Juventus hazai pályán a hajrában mentett pontot a Salernitana ellen (2-2) az olasz labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának vasárnap esti találkozóján. A meccset meg is nyerhette volna a Juventus az utolsó pillanatokban, de elképesztő nagyot hibázott a VAR és a játékvezető.

A vendégek az első félidőben kétgólos előnyt szereztek, és a rendes játékidő leteltekor is 2-1-es hátrányban voltak még a házigazda Zebrák. A paprikás, piros lapokkal tarkított hajrában a Juventus egyenlített a 93. percben, sőt, a vezetést is átvette, ám utóbbi találatát érvénytelenítették. Azóta ez a pillanat óriási vitát váltott ki Olaszországban.

Matteo Marcenaro és a VAR nem állt a helyzet magaslatán Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A 95. percben ugyanis Arkadiusz Milik érvényes gólt szerzett - a mezlevétel után második sárga lappal ki is állították -, ám a találatát érvénytelenítették. Ezt követően elszabadultak az indulatok,

a Juvéból Juan Cuadradónak és Massimiliano Allegri vezetőedzőnek, a vendégektől Federico Faziónak adott piros lapot Matteo Marcenaro.

Nem is csoda, hogy ekkora volt a feszültség, ugyanis a VAR rossz helyre húzta be a vonalat, így óriási hiba volt les miatt érvényteleníteni a találatot.

Íme, a szituáció:

Itt pedig videón az eset: