Vágólapra másolva!
Több mint nyolcszáz magyar szurkoló látta a helyszínen a Ferencváros bravúros győzelmét Monacóban, ám az Európa-liga siker után közülük sokan Franciaországban ragadtak, ugyanis reptéri sztrájk miatt törölték a pénteki járatukat. Az Origo Sport az egyik bajba jutott Fradi-szurkolóval készített interjút.

"Már tegnap tisztában voltunk vele, hogy sztrájk lesz, mert már a meccsen is többen mondták, hogy törölték a járatukat. Ez a bécsi járatra vonatkozott. Ennek ellenére mi az utolsó pillanatig reménykedtünk benne, hogy a miénket nem fogják törölni. Tegnap este mikor néztük, még csodálkoztunk is rajta, hogy a mi járatunk tartja magát, aztán ma délelőtt 11-kor jött a hideg zuhany, hogy nem megyünk haza" – nyilatkozta az Origónak Csányi Dienes Andrea, az egyik Monacóban ragadt Fradi-drukker.

Franciaországban a légiforgalmi-irányítók azért léptek sztrájkba pénteken, hogy magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket harcoljanak ki, ám a sok járattörlés többek között a Fradi-drukkerek egy részét is kellemetlenül érinti.

"Azért lehetett volna rosszabb is, ha mondjuk nem itt ragadtunk volna. A kellemetlenség ellenére viszonylag jól meg tudtuk oldani. Azoknak rosszabb, akik Nizzában szálltak meg. Vannak olyan ismerőseim, akik tegnap nápolyi átszállással érkeztek Nizzába, onnan pedig három órás csúszással, vonattal Monacóba, így csoda volt, hogy a meccs kezdetére odaértek. Majd egy éjszakát Nizzában töltöttek és ma Bécsen keresztül repültek volna haza.

– fogalmazott.

Reptéri sztrájk nehezítette meg a fradisták hazajutását Franciaországból Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A járattörlés után a kint ragadt magyarok nem sok segítséget kaptak a Wizz Air-től. A légitársaság állítólag értesítést küldött, hogy két nappal később, vagyis vasárnapra lehet átfoglalni, ám a legtöbben Olaszországon át tervezik a hazajutást, vagy legalábbis maradni a hét végéig, amíg véget ér a sztrájk. Monte-Carlo ugyanis nem arról híres, hogy bármi megfizethető áron lenne.

"A Wizz Air kommunikációja sajnos nem okozott pozitív csalódást.

Mi úgy oldottuk meg, hogy szombaton Nápolyba megyünk, így nem két-három óra lesz az út, hanem hét, de legalább hazaérünk. Viszont a szállodában egy család például torinói átszállást talált. A magyarok talpraesettek, megoldják az ilyen problémát" – mondta.