Vágólapra másolva!
Az AS Monaco elleni újabb bravúros győzelem után a Ferencváros két mérkőzést követően hat ponttal vezeti a H csoportot az Európa-ligában. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón ezúttal Sztanyiszlav Csercseszov is elégedetten nyilatkozott.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Monacóból.

A magyar bajnokcsapat a mérkőzés nagy részében jobban és főleg veszélyesebben játszott, mint a francia élvonal, a Ligue 1 előző kiírásának bronzérmese.

"Ma már nem gondoltunk a Trabzon elleni sikerre, az már történelem. Ahogy ez a mai siker is az, hiszen minden sikert addig kell értékelni, amíg le nem fújják a meccset.

Ettől függetlenül persze ez egy nagyon fontos győzelem és nagyon fontos három pont, de csak egy lépés a céljaink felé. De sikeresnek csak akkor tarthatjuk magunkat, ha az út végére értünk, és Budapesten van egy kupa" - válaszolta az Origo kérdésére, hogy a Monaco elleni, vagy a múlt heti, tíz emberrel kiharcolt Trabzon elleni siker értékesebb-e.

"Mecsről meccsre haladunk, mert nem tudunk előre tervezni. Ma mindössze 16 játékosunk volt, védőnk például mindössze négy. Nagyon remélem, hogy legközelebb már több játékosra számíthatok. Az én dolgom, hogy a legjobban felkészítsem a játékosaimat, hogy képesek legyen nyerni."

Csercseszov kiemelte, hogy "lenyűgöző volt ennyi magyar szurkolót látni idegenben, úgy éreztük, hogy hazai pályán játszunk."

Az első félidőben a csapat számos helyzetet kidolgozott, míg a második félidőben rendkívül türelmesen védekezett.

"Az első félidőben az egész csapat remekül játszott, mert tudtuk, hogy egy nagyon nehéz ellenféllel játszunk. A második félidőben egy sokkal dinamikusabb Monaco jött ki a pályára. Hagytunk nekik helyet, hogy kontrákat tudjunk vezetn. Volt egy kis szerencsénk is, de ezen a szinten szerencse és küzdőszellem is kell a sikerhez."