A PSG könnyedén győzte le az előző szezon bronzérmesét

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (2ndL) celebrates with Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and AS Monaco (ASM) at the Parc des Princes stadium in Paris, on December 12, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A listavezető Paris Saint-Germain hazai pályán 1-0-ra legyőzte az AS Monaco csapatát a francia bajnokság 16. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.

A párizsi csapat különleges, egyszeri alkalomra készült, a nevet és a mezszámot aranyszínű nyomtatással feltüntető mezben köszöntette a klub argentin zsenijét, a november 29-én a hetedik Aranylabdáját átvevő Lionel Messit.

A tabellát magabiztosan, a második helyezett Olympique Marseille előtt tíz ponttal vezető PSG ezen az estén is egyértelmű esélyes volt a hullámzóan szereplő, 17 forduló során csupán 26 pontot gyűjtő Monaco ellen. Ehhez képest a 3. percben Sofiane Diop révén a vendégek kezdtek egy kapufával, amire a várt mezőnyfölénnyel, majd góllal válaszolt a PSG. Igaz, ehhez kellett a videobíró is, amelyik a 11. percben egy kapu előtti kavarodásban kiszúrt egy vendég szabálytalanságot, a megítélt büntetőt pedig Kylian Mbappé váltotta gólra a 12. percben.

Lionel Messi (30) és Kylian Mbappé elintézte a Monacót Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Tíz perccel később a vendégek is büntetőt reklamáltak, ekkor azonban nem látott szabálytalanságot a játékvezető, és a videobíró sem jelzett. Percekkel később Wissam Ben Yedder lövését kellett védenie Gianluigi Donnarummának. A félidő második felében viszonylag kiegyenlített játék folyt, csakhogy az újabb gólt is a hazaiak szerezték: a 45. percben Messi szerzett labdát a félpályánál, megindult vele a Monaco kapuja felé, a 16-oson megjátszotta a mellette száguldó Mbappét, a francia sztár pedig ezúttal sem hibázott.

Az 51. percben Juan Bernat-t kellett sérülés miatt lecserélnie Mauricio Pochettinónak. A félidő első húsz perce a PSG mezőnyfölényéről, és a cserékről szólt, a Monaco nem tudott helyzetet kialakítani, míg a hazaiak kényelmest tempóban is tartani tudták az előnyüket. A 71. percben Messi lőtt a tizenhatoson belülről, de nem találta el a vendégek kapuját.

Eredmény, Ligue 1, 18. forduló:
Paris Saint-Germain - AS Monaco 2-0 (2-0)
gól: Mbappé 12., 45.