Vágólapra másolva!
A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola szerint a Premier League-ben szereplő futballistáknak sztrájkolniuk kellene, mert rengeteg mérkőzést kell lejátszaniuk az ünnepi időszakban.

A napokban a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson is elmondta a véleményét az ünnepi időszakban lejátszandó mérkőzésekről. A középpályás szerint az angol bajnokság vezetőit egyáltalán nem érdekli a játékosok jóléte, egészsége, ráadásul a koronavírus-fertőzések száma is erőteljesen emelkedik az országban.

A Premier League vezetői úgy döntöttek, hogy karácsony és újév környékén megrendezik a tervezett mérkőzéseket a fokozódó járványhelyzet ellenére. Ugyan újabb találkozókat halasztottak el a koronavírus miatt, de a menetrendet nem akarják megváltoztatni.

Az ESPN megírta, hogy Pep Guardiola is osztotta Henderson álláspontját, sőt, a spanyol edző szerint nem elég változtatásokat javasolni, hanem radikálisabb lépésekre van szükség.

Pep Guardiola szerint senkit nem érdekel a játékosok állapota Forrás: AFP/Oli Scarff

Szerte a világban bevezették az öt cserelehetőséget, itt még mindig csak hármat lehet cserélni" - mondta a Manchester City edzője.

"Nem kéne több meccset lejátszani, amíg meg nem oldódik a helyzet. Akkor talán jobban odafigyelnének az emberek" - tette hozzá a katalán tréner.

"Egyébként nem hiszem, hogy a sztrájk megvalósul, mert játszani akarunk és boldoggá akarjuk tenni a szurkolókat az ünnepi időszakban is, és imádjuk a futballt.

De ennyi versenysorozat mellett egyre kevesebb pihenőnap van, és ez ellen muszáj valamit tenni" -

vont mérleget Guardiola.