Tilos lesz a tetoválás a kínai focisták számára

(SP)CHINA-DALIAN-FOOTBALL-CHINESE SUPER LEAGUE-GUANGZHOU EVERGRANDE TAOBAO VS JIANGSU SUNING(CN) se Horizontal
(200820) -- DALIAN, Aug. 20, 2020 (Xinhua) -- Zhang Linpeng of Guangzhou Evergrande Taobao reacts during the 6th round match between Guangzhou Evergrande Taobao and Jiangsu Suning at the postponed 2020 season Chinese Football Association Super League (CSL) Dalian Division in Dalian, northeast China's Liaoning Province, Aug. 20, 2020. (Xinhua/Pan Yulong) (Photo by Pan Yulong / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai vezetés megtiltotta a helyi labdarúgóknak, hogy a jövőben tetoválásokkal díszítsék a testüket. Akinek már van, az pedig jobban teszi, ha edzésen és mérkőzéseken eltakarja.

Az ázsiai országot irányító Kínai Kommunista Párt véleménye szerint a futballistáknak példát kell mutatniuk a társadalom számára, amihez hozzátartozik, hogy nem lehetnek tetoválásaik sem. A felnőtt és az U23-as válogatott átékosok számára mostantól tilos a tetoválás, és senkivel nem kivételeznek a hatóságok: a legismertebb, legnépszerűbb focistákra is vonatkozik a tiltás, így például a válogatott sztárjára, Zsang Lin-pengre is, aki klubjában, a Guangzsu FC-ben már letakart testrészekkel lépett pályára, írja a Reuters brit hírügynökség.

Zsang Lin-peng a jövőben vagy eltávolítja a tetkóit, vagy kénytelen lesz hosszú ujjú mezben játszani Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency/Pan Yulong

A hatóságok szerint a legjobb megoldás az lenne, ha az érintett játékosok eltávolíttatnák testükről a rajzokat.

A kínai vezetés már korábban is jelét adta, hogy nem tűri a sportpályákon a különcködést, nemrégiben egy női mérkőzést fújtak le idő előtt, mert több játékosnak is festett volt a haja.