Hamarosan eldőlhet az angol fociválogatott szövetségi kapitányának jövője

vb-selejtező, labdarúgó, válogatott labdarúgás, futball, Magyarország, Anglia, 2021.10.12.
England's manager Gareth Southgate watches his players from the touchline during the FIFA World Cup 2022 qualifying match between England and Hungary at Wembley Stadium in London on October 12, 2021. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A katari világbajnokságon való részvétel kiharcolása után készen áll szerződésének meghosszabbítására Gareth Southgate, a selejtezőcsoportját a magyarokat is megelőzve élen záró angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az 51 éves szakember azt mondta, most már olyan helyzetben van, hogy tárgyalóasztalhoz ülhet az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vezetőivel, és szerinte nem lesz nehéz dolguk a megállapodás megkötését illetően.

A részben budapesti rendezésű nyári Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok az utolsó vb-selejtezős meccsükön 10-0-ra győztek San Marino vendégeként, s csoportelsőként, egyenes ágon kijutottak a jövő év végén sorra kerülő világbajnokságra. A magyar válogatott 4-0-ra kapott ki Budapesten tőlük, majd Londonban 1-1-es döntetlent játszott a háromoroszlánosokkal.

Gareth Southgate hamarosan szerződést hosszabbíthat Forrás: AFP/Ben Stansall

Southgate 2016 óta irányítja az angol válogatottat, mely azóta világbajnoki negyedik volt Oroszországban, majd döntőt játszott a nyári Eb-n, melyet az olaszokkal szemben, tizenegyesekkel elbukott.

Southgate elmondta, élvezi a közös munkát a jelenlegi szakmai stábbal és játékoskerettel, és eddig csupán azért nem egyeztetettek a hosszabbításáról, mert az Eb-re, majd a vb-selejtezőre koncentráltak.

"Most jött el a legmegfelelőbb pillanat erre, átnézhetünk mindent, de nem számítok rá, hogy hosszadalmas és bonyolult lesz a tárgyalásunk" - jelentette ki Southgate, akinek a most érvényben lévő szerződése jövőre jár le, a brit média szerint pedig a 2024-es németországi Eb-ig hosszabbítanak vele, és a fizetését megduplázzák.