Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból, ismertebb néven a Brexit, az angol bajnokságra is óriási hatással lehet, mivel a Premier League klubjait szigorúbb szabályozás alá vethetik. Az új szabályok olyan külföldi edzők munkavállalását is gátolhatják mint a norvég Ole Gunnar Solskjaer, vagy az argentin Marcelo Bielsa.

A Brexitet követően az angol belügyminisztérium és az angol labdarúgó-szövetség is az új bevándorlási irányelveknek megfelelően fogja szabályozni a külföldi edzők munkavállalását a szigetországban - derül ki a Dailymail oldaláról.

Az olyan edzők, mint a Manchester United csapatát irányító norvég Ole Gunnar Solskjaer, vagy a Leeds csapatát irányító argentin Marcelo Bielsa nem kaphat majd munkavállalási engedélyt.

Solskjaer is bajba kerülhet a Brexit utáni szabályozással Forrás: AFP/Oli Scarff

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szerint több feltételnek kell majd megfelelnie egy külföldi edzőnek, hogy az angol bajnokságban dolgozhasson. Fontos szempont az engedélyt jóváhagyó testületnél,

hogy az edző dolgozott-e már topcsapatnál, vagy korábban sokáig volt-e munka nélkül.

Ezt egy 12 oldalas dokumentumban foglalták össze. A legnagyobb bajban a norvég Solskjaer van, mivel korábban a norvég bajnokságban szereplő Molde csapatát irányította, ami nem tartozik a legjobb csapatok közé.

Bielsa pedig egy évig munka nélkül volt,

mielőtt 2018-ban elvállalta volna a Leeds csapatának irányítását. Egy külföldi edző még egy feltétel teljesülés esetén vállalhat munkát az angol bajnokságban:

ha a FIFA ranglistáján az első 50 hely valamelyikére rangsorolt csapatot legalább 5 évig edzette.