Lionel Messi interjút adott: itt a végleges döntés arról, hol folytatja

FOOTBALL - SPANISH CHAMP - FC BARCELONA v GIRONA FC 2018 CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ESPAGNE FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL GIJON LIGA Soccer Spain SPANISH SPORT
Lionel Messi of FC Barcelona celebrate the 2-1 goal during the Spanish championship Liga football match between FC Barcelona and Girona FC on february 24, 2018 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Andres Garcia / Spain DPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona hatszoros aranylabdás sztárja korábban bejelentette, hogy 20 év után otthagyja a klubot. Az óriási visszhangot keltő hír után komoly vita robbant ki arról, hogy Messi ingyen vagy csak a 700 millió eurós kivásárlási ár kifizetése után mehet-e el.

Kiderült, a 33 éves világbajnoki ezüstérmes nem szeretne bíróságra menni az üggyel a szeretett klubjával, és inkább a Barcelona csapatánál marad a szerződése végéig, ami 2021. június 30-ig szól.

Messi a Barcelonával kapcsolatban nem kertelt, mint mondja, ez az év nagyon nehéz volt számára:

„Szenvedtem az edzéseken, a meccseken és az öltözőben.

Nehéz idők voltak, és végül úgy döntöttem, hogy új célokra van szükségem. Nem a BL-kiesés miatt, régóta érlelődött már ez bennem."

„Amikor elmondtam a feleségemnek és a gyerekeimnek, hogy el akarom hagyni a klubot, az egy brutális dráma volt.

Az egész család sírni kezdett, a gyermekeim nem akarták elhagyni Barcelonát, nem akartak iskolát váltani."

– mondta el a Goal.com oldalnak az argentin válogatott klasszis.

Messze nem ez volt Messi legjobb éve a Barcelonában. Forrás: AFP/Manu Fernandez

Ugyanakkor Messi kijelentette, hogy szeretne még a legmagasabb szinten futballozni. Emellett abban a hitben volt a Barcelonánál, hogy az elnök, Josep Bartomeu korábbi ígérete alapján a szezon végén, ha szeretne, akkor ingyen távozhat a csapattól.

Emiatt a klasszis játékos átverve érzi magát, aki azt is hozzátette:

„Most a klubnál folytatom a pályafutásom, mert az elnök azt mondta nekem, hogy az egyetlen megoldás, ha el akarom hagyni a csapatot az az, hogy

valaki megfizeti a 700 millió eurót értem és ez lehetetlen."

Az elmúlt hetek történései során rengetegen megkérdőjelezték a klubhűségét, ami nagyon rosszul érintette. „Segített tisztán látnom, hogy ki kicsoda is valójában körülöttem. A futball világa egy kegyetlen közeg, teli van hamis emberekkel. Mert nem számít, hogy megyek vagy maradok, a Barca iránti szeretetem soha nem fog változni."

A csapat ikonikus alakja a döntése után elkezdi a felkészülést a többiekkel, akik már edzésben vannak, az új vezetőedző, Ronald Koeman irányítása mellett.