Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata 3-3-as döntetlent játszott idegenben a norvég Molde elleni odavágón a Bajnokok Ligája playoff körében, így jó helyzetből várhatja a keddi (21.00, Groupama Aréna) budapesti mérkőzést a 31-szeres magyar bajnok. Az FTC 25 éve járt először és eddig utoljára a legrangosabb európai kupa főtábláján, így most újabb hatalmas bravúr kapujában van Szergej Rebrov csapata. A mérkőzést megelőzően a Fradi ukrán vezetőedzője, és a csapat támadója, Franck Boli beszélt a várakozásairól. 

„Már az első meccs előtt nehéz párharcra számítottam. Tudtam, hogy hazai pályán nagyon jó a Molde, ráadásul a műfű és az időjárás sem könnyítette meg a helyzetünket.

– mondta Szergej Rebrov, aki hozzátette, hogy a játékosokat megkérdezte, ki játszott már BL-szinten korábban, és csak Zubkov, így

a labdarúgóknak saját magukkal is meg kell küzdeniük, a gátlásokat le kell vetkőzniük.

A Fradi edzője, Szergej Rebrov bízik a csapatában Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A csapat nem mutatott meg mindent a tudásából az idegenbeli meccsen.

Itthon más mérkőzésre számítok, mindenkinek a legjobb formáját kell majd hoznia. Nagyon nehéz menetelésen vagyunk már túl eddig is,

de a szemünk előtt most már a csoportba jutás lebeg. Nehéz feladatunk lesz."

Azt is elmondta az ukrán vezetőedző, hogy szeretné, ha a játékosokban rejlő potenciál kijönne, és ezt a későbbiekben is a legmagasabb szinten is meg tudnák mutatni. Viszont a csoportkör még a jövő zenéje, egyelőre csak a Molde elleni találkozóra koncentrálnak.

"Hét nemzetközi mérkőzésből egyet veszítettünk el, a Dinamo Zagreb ellen. Nagyon örülök neki, hogy a Fradi nemzetközi szinten is meg tudja magát mutatni.

Ha a szurkolók és az ország látja a fejlődést, akkor valamit jól csinálunk" – árulta el Rebrov,

aki hozzátette, nem foglalkoznak a csapatok, a játékosok értékével, úgyis a pályán dől el minden.

A Fradi a BL-csoportkörbe szeretne jutni Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Szerencsém volt. Jó időben voltam, jó helyen. Igazából

– árulta el a Ferencváros támadója, Franck Boli.

Az elefántcsontparti támadó hozzátette, sokat játszott korábban műfüvön, de mostanában inkább rendes füvön játszik már, így azt szereti jobban.

„Norvég csapatok ellen sokat játszottam, mindig motivált voltam. Ez most sincs másképp. Mindegy, milyen körülmények vannak, csak a győzelem motivál. Ahogy az is, hogy

a Fradi állandóan ezen a szinten küzd, mindig a jó nemzetközi kupaszereplés a cél a klubnál. Nagyon jó most a csapat, illetve az edző, így minden adott a jó eredményhez.

Örülök, hogy ilyen hamar sikerült erre a szintre jutnunk, de ezen nem lepődtem meg" – árulta el a támadó, aki a magyar és a norvég foci közötti különbségről is beszélt.

Franck Boli szerint mindegy, ki szerzi a gólokat, csak nyerjen a csapat Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A norvég futballban sokkal jobban érvényesülnek a fizikai adottságok, mint a magyarban.

Az NB I-ben igazából mindenkinek az a célja, hogy megverjen minket" – zárta a szavait Boli.

A Ferencváros - amely tavaly az Európa-liga csoportkörében volt érdekelt - 25 év után juthat újra a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe. A zöld-fehérek emlékezetes BL-szereplése óta a magyar csapatok közül csak a Debrecennek sikerült elérnie a csoportkört a 2009/10-es idényben.

A párharc visszavágója kedden 21 órakor a holland Björn Kuipers sípjelére kezdődik a Groupama Arénában.