Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) azt szeretné, ha a Copa del Rey (Király Kupa) döntője karácsonykor kerülne megrendezésre, és ez lehet az első focimeccs, amikor nézők előtt játszanak majd a csapatok Spanyolországban.

A finálé két résztvevője, az Athletic Bilbao és a Real Sociedad még májusban egyezett meg egymással, hogy szurkolók előtt játsszák majd a kupadöntőt, amely elképzelést a szövetség is támogatta.

A Marca értesülése szerint

az RFEF fontolóra veszi, hogy az elhalasztott kupadöntőt karácsonykor rendezzék meg, amely ideális lehet mindkét csapat szurkolóinak.

Persze a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél tudják, addig még mindig számos akadályt kell legyőzni. Az UEFA egyébként már engedélyezte, hogy a döntőt határozatlan időre elhalasszák.

Karácsonykor lehet a spanyol Király Kupa-döntő, ráadásul már nézők előtt Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Optimista becslések szerint Spanyolországban idén év végén, legkésőbb 2021-ben lehetnek újra nézők a stadionokban.

Az RFEF nincs könnyű helyzetben, ugyanis a döntőbe került együttesek ragaszkodnak hozzá, hogy nézők előtt legyen megtartva az összecsapás. A spanyol szövetség együtt dolgozik a Nemzeti Sporttanáccsal (CSD) ebben a kérdésben, és bízik abban, hogy hamarosan visszatérhetnek a szurkolók.

A két baszk csapatnak április 18-án kellett volna megvívnia a finálét. A járvány azonban ezt nem tette lehetővé.

A Bilbao eddig 23-szor, a Sociedad 2-szer hódította el a trófeát, amelyről első ízben dönthetnek egymás közt.

A spanyol kupa történetében az első alkalom, hogy a fináléban baszk házirangadót rendeznek.