Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt át kellett szervezni a labdarúgó Bajnokok Ligája (BL) és Európa-liga (El) lebonyolítását, ezért elképzelhető, hogy a magyar főváros adhat otthont a két sorozat győztese közötti Szuperkupa-meccsnek, adta hírül az NSO.

Az UEFA sajtóhírek szerint a BL-sorozatban nyolcas döntőt rendez Lisszabonban, míg az El kapcsán a befejezés Németországban lenne hasonló módon. Ha a nemzetközi szövetség elfogadja június 17-én a terveket, akkor Porto városától elvehetik a Szuperkupa-mérkőzést, és Budapest kaphatja meg.

"Az MLSZ számos rangos rendezést nyert el a közelmúltban, és a jövőben is vannak már nekünk ítélt rendezvények. Többször jeleztük a nemzetközi szervezeteknek és a hazai közvéleménynek, hogy további rendezvényeknek is szívesen adunk otthont. Ami a mostani versenyeket illeti, ameddig nem ismerjük az UEFA döntését a szervezés részleteiről - időpont, mérkőzések száma, nézők részvétele -, addig felelőtlenség volna nyilatkoznunk" - reagált az MTI megkeresésére a Szuperkupa kapcsán Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.