Tízéves szponzori szerződést írt alá az első női aranylabdás focista

Horizontal
Lyon's Norwegian forward Ada Hegerberg (L) fights for the ball against Chelsea's English defender Millie Bright during the Women UEFA Champions League semi-final football match Lyon vs Chelsea, on April 21, 2019 at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, central-eastern France. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Ada Hegerberg, az Olympique Lyon aranylabdás női labdarúgója tíz évre szóló szponzori megállapodást írt alá.

A 24 éves norvég játékos menedzsmentje nem hozta nyilvánosságra a Nike amerikai sportszergyártó márkával kötött szerződés anyagi részleteit, az AFP francia hírügynökség viszont több mint egymillió euróról (344 millió forintról) számolt be. Ugyanakkor az amerikai Forbes szerint a kontraktus hatszámjegyű összeget jelent a csatárnak.

Ada Hegerberg (elől) tízéves szponzori szerződést írt alá Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Victor Bernard, Hegerberg ügynöke a játékos és a női labdarúgás számára is "történelmi szerződésnek" nevezte a megállapodást.

Hegerberg 2018-ban kiérdemelte a női labdarúgók részére első alkalommal megítélt Aranylabdát, valamint döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Lyon az elmúlt öv évben négyszer megnyerte a női Bajnokok Ligáját, ötször a francia bajnokságot és négyszer a Francia Kupát.

Hegerberg a világ egyik legjobban fizetett női labdarúgója, lyoni fizetése 400 ezer euró. A klasszis játékos a norvég szövetséggel fennálló anyagi természetű nézeteltérése miatt 2017 óta nem lép pályára a válogatottban.