Az Aston Villa vezetője szerint nincs forgatókönyv a folytatásra a PL-ben

Leicester
Aston Villa's English defender Tyrone Mings (C) heads the ball clear during the English Premier League football match between Leicester City and Aston Villa at King Power Stadium in Leicester, central England on March 9, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Aston Villa ügyvezető igazgatója szerint bár a labdarúgó Premier League elkötelezett a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt idény befejezésével kapcsolatban, egyelőre "a közelében sincs" a megoldásnak.

A 20 élvonalbeli klub abban állapodott meg, hogy lehetőség szerint júniusban, "engedélyezett semleges helyszíneken" újraindítja a szezont, de a liga addig nem tehet konkrét lépéseket, amíg a kormány nem enyhít a korlátozásokon.

"A közelében sem vagyunk annak, hogy megtaláljuk a hátralévő mérkőzések lebonyolításának formáját

- mondta a The Timesnak Christian Purslow. - Úgy tudom, a kormány nagyon szeretné, ha folytatódna a bajnokság. Én is azon a véleményen vagyok, hogy be fogjuk fejezni az idényt, a kérdés pedig nem az, hogy ha, hanem hogy mikor és hogyan."

Az Aston Villa jelenleg az utolsó előtti helyen áll a PL tabelláján, Purslow pedig korábban azt mondta, a kiesés "200 millió fontos katasztrófát" jelentene bármelyik klubnak.

"Igen, természetesen a saját egyesületem érdekeit kell szem előtt tartanom, de a 20 klub együttes feladata, hogy megoldást találjon a mostani helyzetre. Ez lehet, hogy messze nem lesz tökéletes, de legalább lehetőséget ad arra, hogy befejezzük a bajnokságot" - tette hozzá az Aston Villa vezetője.