Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kedd este (20.45) a walesieket fogadja a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában, és ha legalább döntetlent ér el, őszig biztosan az E csoport élén marad. A walesiek szövetségi kapitánya, Ryan Giggs megakadályozná ebben a magyar együttest.

A walesi fociválogatott szövetségi kapitánya, Ryan Giggs hétfőn délelőtt a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót a keddi meccs előtt.

„Remek hangulat várható Budapesten, de mi csak a mérkőzésre koncentrálunk, és azon leszünk, hogy megnyerjük a meccset.

Egy órát sétáltak a játékosok a városban, ahol sok walesi szurkolóval találkoztunk. Szükség is lesz rájuk a sikerhez, a támogatást pedig a pályán szeretnénk meghálálni" – mondta Giggs, aki a magyar csapatról is beszélt.

"A magyarok kiválóan dolgoznak együtt védekezésben és támadásban egyaránt. Azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat" – árulta el.Giggs kifejtette: a walesieknél mindenki egészséges, de a hétfői edzés fényében dönt arról, mennyi változtatás szükséges a szombati mérkőzéshez képest, amelyen csapata 2-1-re kikapott a horvátországi Eb-selejtezőn. Hozzátette, némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd.

Ryan Giggs sajtótájékoztatója a magyarok elleni Eb-selejtező előtt Forrás: Origo

Újságírói kérdésre a csapat legjobbjáról, a Real Madrid sztárjáról, Gareth Bale-ről is ejtett pár szót.

„Mindenki tudja, hogy

valószínűleg nem lesz ez másképp a magyarok ellen sem. Elégedett vagyok a teljesítményével, szépen lassan visszaszerzi a régi formáját a hat hét kihagyást követően. Már a horvátok ellen is jól teljesített" – mondta a szövetségi kapitány.

Gareth Bale, a walesiek legjobbja Forrás: AFP/Denis Lovrovic

„Dolgoztunk az erőnléten, de a taktikai elemeket is gyakoroltuk. Megtettük, amit lehetett ez a rövid idő alatt

– tette hozzá Giggs, aki hozzátette, a legnagyobb feladatot az jelentette, hogy egy szintre hozzák a játékosokat, mert voltak, akik kevesebbet játszottak, de olyanok is akadtak, akik már fáradtabbak a hosszú szezon után."

A ZTE 2002-ben elért, Manchester United elleni BL-selejtezőa bravúrjával kapcsolatban megemlítette, hogy jól emlékszik a meccsre, és szeretné kitörölni az emlékeiből, mert csúfos vereség volt az a klub számára.

Chris Gunter, a Reading védője arról beszélt, hogy azért voltak csalódottak a szombati kudarc után, mert nem sok válogatott tudna annyi helyzetet kidolgozni a horvátok ellen, mint ők tették, és mégsem tudtak ponttal távozni.

"A futballban viszont gyorsan túl kell lépni a vereségeken. Azonnal Budapestre jöttünk,

ma pedig már mindenki a magyarok elleni meccsre koncentrál" - mondta a 29 éves labdarúgó.

A csoport állását "meglehetősen bonyolultnak" látja, és szerinte éppen azért lenne fontos számukra a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz "második esély", ha egy csapat lépéshátrányba kerül.

Chris Gunter szerint gyorsan túl kell lépniük a horvátok elleni vereségen Forrás: Imaginechina/Liu jialiang - Imaginechina/Liu Jialiang

ami egy jó felmérés lesz számunkra" - mondta Gunter, aki hozzátette, a selejtező jelenlegi fázisában ez még így sem lesz "mindent vagy semmit" összecsapás.

A magyar és a walesi csapat kedden 20.45-kor kezd a Groupama Arénában, a mérkőzés játékvezetője a szlovén Matej Jug lesz. Az ötösből az első kettő jut ki a részben budapesti rendezésű jövő évi kontinensviadalra.