Vágólapra másolva!
A Manchester City előbb a Ligakupa döntőjében, majd a csütörtök esti bajnokin is 3-0-ra verte az Arsenalt, de Wenger mintha nem akarna tudomást venni arról, mekkora gödörben van a csapata.

Arsene Wenger szerint a Manchester City kihasználta, hogy az Arsenal játékosainak önbizalma mélyponton van, de Wenger szerint van még idejük, hogy megmentsék a csapat Premier League-idényét, annak ellenére, hogy az Arsenal hatodik a tabellán, úgy, hogy közelebb van a tökutolsó West Bromwich Albionhoz, mint a Manchester Cityhez.

Wenger szerint még lehet szép a szezon vége Forrás: AFP/Glyn Kirk

A csütörtöki győzelem után a Manchester City előnye 30 pont Wengerék előtt, de a negyedik helyezett, ősi rivális Tottenham is 10 pontra van már, míg az utolsó West Brom „csak" 25 pontra van az Arsenaltól.

A City elleni bajnoki meccs lefújása után Wenger azt mondta, még menthető a szezon.

„A következő meccsre szeretnénk koncentrálni, és ugyanakkora erőfeszítéseket szeretnénk tenni, mint a City ellen.

Van minőség a csapatunkban, ezt szeretnénk is megmutatni" – mondta Arsene Wenger.

Az Arsenal legutóbbi hat bajnoki meccséből négyszer is kikapott, így érthetően nem a legjobb a hangulat a csapaton belül.

Mesut Özil sincs a topon Forrás: AFP/Glyn Kirk

„Össze kell tartanunk. Az önbizalom lassan nő, de nagyon hamar össze tud zuhanni. Ezt kell most visszaszereznünk. Az én bizodalmam a játékosok minőségében van" – mondta a 68 éves szakember, aki az előző idény végén írt alá újabb két évre a klubbal.

Pierre-Emerick Aubameyang kihagyott egy tizenegyest, és látszólag Henrik Mhitarjan sem találta a helyét, róluk azt mondta Wenger, hogy időre van szükségük, míg be tudnak illeszkedni az Arsenalba.