A katalán focicsapatok csatlakoznak a keddi sztrájkhoz

Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) talks with Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (L) during a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona on August 15, 2017, on the eve of the Spanish Supercup second leg football match Real Madrid vs FC Barcelona. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság katalán együttesei, így az FC Barcelona, az Espanyol és a Girona is csatlakozik a keddi általános katalóniai sztrájkhoz.

A vasárnapi népszavazáson történt rendőri brutalitás elleni tüntetés jegyében több szakszervezet és csoportosulás keddre általános sztrájkra szólított fel. Ennek nyomán az FC Barcelona hétfőn közleményben jelezte, profi és utánpótlás-együtteseinek játékosai nem végeznek edzésmunkát kedden, így az első csapat azon futballistái sem, akik nem utaznak el nemzeti válogatottjukhoz.

Kedden senkinek nem kell munkába mennie Forrás: AFP/Lluis Gene

Az Espanyol és a Girona szintén közleményben jelezte, csatlakozik a régiószintű sztrájkhoz.

Vasárnap Katalóniában függetlenségi népszavazást tartottak, hogy jogot szerezzenek egy Spanyolországtól független állam létrehozására. A spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánította a madridi alkotmánybíróság által felfüggesztett szavazást, és a rendőrség több helyen fellépett a betiltott referendum megtartása ellen. A katalán kormány adatai szerint 844 ember sérült meg az összecsapásokban, a legtöbben Barcelonában. A spanyol belügyminisztérium közölte, hogy az összetűzésekben a biztonsági erők 33 tagja is megsérült.