Vágólapra másolva!
Felemás érzései lehettek Arsene Wengernek a Hull elleni FA-kupa-újrajátszás után, csapata ugyanis négy gólt szerzett, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe, viszont három játékosa is megsérült.

A brazil középhátvédet, Gabrielt a térde miatt kellett lecserélni, a helyére érkező középpályás, Aaron Ramsey combsérülést szenvedett, míg egy másik védő, Per Mertesacker szemöldöke felszakadt. Közülük Mertesacker épülhet fel a legkorábban, akár már a hétvégén is játszhat, és Wenger elmondta, leginkább Ramsey sérülése miatt aggódik, főleg, hogy már így is jelentős volt a sérültek listája.

A meccset az újdonsült apuka, Olivier Giroud, illetve Theo Walcott két-két góljával nyerte meg az Arsenal, amely ezt megelőzően öt tétmeccsen keresztül nyeretlen volt.

A csapat legközelebb vasárnap lép pályára, amikor az FA-kupa negyeddöntőjében a Watfordot fogadja, majd három nappal később a Barcelona elleni BL-visszavágó következik, és Wenger panaszkodott egy sort, amiért szombat helyett vasárnapra került a kupameccsük.

Az Arsenal-szukolók kifeszítettek egy nagy transzparenst a Hull elleni meccs alatt, amelyen az állt, hogy köszönik a szép emlékeket Wengernek, de ideje lenne elköszönni.

A francia edző úgy nyilatkozott, nem csalódott a transzparens miatt, csak teszi a dolgát. "Nézzék meg az egyesület történelmét, és látják, nincs mitől félnem. Mindig ugyanarról a történetről van szó" - mondta Wenger, aki 1996 óta irányítja a csapatot.