Vágólapra másolva!
A jövő hétfőn kezdődő csehországi Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott tagjai szerdán a Puskás Ferenc Stadionban találkoztak, onnan Tatára buszoztak, ahol a szombati utazásig edzőtáboroznak.

A csapat tagjai Sisa Tibor szövetségi edző vezetésével továbbra is jó hangulatban készülnek, ám Kádár Tamás nem volt ott a szerdai találkozón - és már egyre biztosabb, hogy később sem csatlakozhat a kerethez.

A hónapok óta sérüléssel bajlódó védőt klubja, a Newcastle United nem engedi el, az angolok arra hivatkoznak, hogy a labdarúgó a legfrissebb orvosi szakvélemények alapján továbbra is sérült, ezért nem terhelhető. A Newcastle erről egy e-mailben értesítette az MLSZ-t.

"Szerencsésebb lett volna, ha személyesen tájékozódhatunk Tamás sérülésével kapcsolatban, hiszen a legutóbbi hazaérkezésekor már bíztató volt az állapota" - fogalmazott az esettel kapcsolatban dr. Pánics Gergely csapatorvos a szövetség honlapján.

"Magyarország kicsi, nem gazdag ország, de nagy szívünk van" - nyilatkozta Sisa Tibor szövetségi edző az uefa.com-nak. "Ez kiváló generáció sok meghatározó játékossal, elég csak Németh Krisztiánra vagy Koman Vladimirra gondolni, akik nagyon-nagyon intelligens futballisták.

Csapatként mind védekezésben, mind támadásban sokmozgásos taktikát valósítunk meg. A csapat fő erőssége, hogy együtt gondolkodunk,s együtt dolgozunk. Mindenki jó barát, edzőként a legfontosabb feladatom, hogy a lehető legtöbbet kihozzam belőlük."

Sisa szerint óriási a különbség az U17-es és az U19-es korosztály között, minden esetre jó jel, hogy csapata két éve is ott tudott már lenni Európa legjobbjai között.

"17 évesen a játékosok még ifjúsági futballt játszanak, 19 évesen viszont már a felnőtt szinthez vannak közel. Ez nagy ugrás mindenkinek, edzőnek és játékosnak egyaránt. A játékosok fejlődése más és más, van, aki gyorsan lép előre, van, akinek időbe telik mindez. Nézzük csak Oroszországot, U17-es Európa-bajnok volt, de az U19-esek között el sem jutott a nyolcas döntőig."

A magyar együttes az A csoportban a címvédő Spanyolországgal, a tavalyi elődöntős Németországgal, illetve Bulgáriával került össze.

"A döntő nyolc válogatottja egyformán erős, nem számíthatunk könnyű mérkőzésekre, de van esélyünk a jó szereplésre" - mondta Sisa Tibor. "Nem lesz könnyű dolgunk, de minden fiatal szeret erős csapatok ellen játszani, így lehet fejlődni. Az Eb-szereplés nagyon fontos a magyar futball számára, ez a csapat komoly reményt adhat a jövőre nézve.

A válogatott Eb-csoportbeli programja
július 14., hétfő
17.30: Bulgária - Magyarország (Prága, Victoria Zizkov-stadion)

július 17., csütörtök
18.00: Spanyolország - Magyarország (Pribram, Marila-stadion)

július 20., vasárnap
20.00: Magyarország - Németország (Pribram, Marila-stadion)

Olcsó jegyárak várják a szurkolókat
A mérkőzésekre a helyszínen lehet majd jegyet vásárolni, a szervezők tájékoztatása szerint elővételre nincs szükség. A belépők 50 koronába, azaz körülbelül 500 forintba kerülnek. Örvendetes, hogy az Eurosport közvetíti a Spanyolország és a Németország elleni meccsünket is.