Vágólapra másolva!
A hétfői brit lapok szerint labdarúgói is szembefordultak José Mourinhóval, a címvédő Chelsea vezetőedzőjével. A szigetországi médiában gyakorlatilag biztosra veszik a szakember távozását, állítólag már csak az a kérdés, hogy szezon közben vagy a bajnoki idény végén kerül sor az edzőváltásra.

"Aki arra fogad, hogy a következő szezonban is Mourinho lesz a Chelsea trénere, az vagy nagyon bátor, vagy sok felesleges pénze van" - írja a The Sun.

A The Times szerint "csupán az kérdéses, hogy Mourinho önként lemond, vagy menesztik". A lap arról ír, hogy egyre több játékos bírálja háta mögött a trénert, meg nem erősített hírek szerint az edzéseken is gyakori a konfliktus a szakvezető és a játékosok között.

A The Times cikkírója különösnek tartja, hogy miközben a sajtóban Mourinho jövőjét firtatják, egyetlen klubvezető sem védi meg az edzőt, senki sem jelenti ki, hogy töretlen a bizalom iránta. "Viccesnek tartom, hogy három egymást követő döntetlen után már a távozásomról cikkeznek, egyesek pedig úgy vélik, most élem edzői pályafutásom legválságosabb időszakát" - jelentette ki Mourinho. "Hullámvölgyben vagyunk, ez nem vitás, de válságról szó sincs. A játékosokkal sincs semmi gond, nálam legalábbis senki nem panaszkodott."

A The Sun szerint Didier Drogba és Michael Essien arra próbálták rávenni a többieket, hogy együtt követeljék ki a vezetőktől az edzőváltást. Andrij Sevcsenko nehezményezte, hogy nem kapott elég segítséget a beilleszkedéshez, Arjen Robben pedig azt kifogásolta, hogy a tréner nem megfelelő feladatot bíz Michael Ballackra, és a német középpályás gyengébb teljesítménye ellenére sem kerül ki a kezdőcsapatból.