Vágólapra másolva!
Bár Gera Zoltán csupán 45 percet játszott a Liverpool elleni vesztes bajnokin a West Bromwich Albion együttesében, a magyar játékosról mégis áradozik az angol sajtó, az edzője és a csapattársai is. A Sky Sports 8-as osztályzata és Bryan Robson dicséretei után a WBA csatára, Nathan Ellington zengett ódákat a magyar középpályásról.

Ellington életében először játszott együtt Gerával tétmérkőzésen, és a lefújást követően őszinte elismeréssel illette a sérüléséből felépült magyart:

"Láttam már Zolit játszani edzéseken, és tudtam, hogy extra képességei vannak, nagyon jól indít, technikailag nagyon képzett, a befejezéseknél is jó, és különösen jól lát a pályán. A mostani meccsen Zoltán óriási segítséget jelentett számunkra, még úgyis, hogy nincs tökéletes állapotban. Ha végre 100 százalékos formában lesz, és végigbírja majd 90 percet, az pokoli különbséget jelenthet számunkra. Nagyon jó játékos, olyan labdarúgó, akire égető szükségünk van a bajnokság jelenlegi szakaszában. Ennél a klubnál senki nem indít olyan jól, mint ő, tőle lehet kapni a legjobb labdákat, ráadásul nagyon gyorsan reagál és passzol, ami nagyon fontos nekünk, csatároknak. Nagyon jó őt magam mögött tudni."

Gera Zoltán a mérkőzés óta eltelt időt pihenéssel töltötte, nincsenek fájdalmai, és reményei szerint a heti edzésmunkát követően - Bryan Robson kívánságának megfelelően - már kezdőként léphet pályára az Aston Villa elleni városi derbin.