Vágólapra másolva!
Az Intertotó-kupa második fordulójában a Győri ETO FC labdarúgócsapata a spanyol Racing Santanderrel került szembe, az első mérkőzésre vasárnap este hat órakor, Spanyolországban kerül sor. A gárda több kulcsjátékosa hiányzik, de úgy tűnik, az ellenfél is pihenteti legnagyobb sztárjait.

Mintha a kuparendszert az ETO-nak találták volna ki: a győri legénység Varga Zoltán irányításával képtelen meccset nyerni, ám az Intertotó-sorozatban döntetlenekkel is tovább lehet jutni, mint ahogy Nyilasék ezt meg is cselekedték a ciprusi Etnikosz Ahnasz ellen. Santanderben azonban több kell ennél. Pablo Casar sérült, a középpályást megműtötték, így ő biztosan nem lép pályára. Sőt, spanyol lapok szerint nem játszik Pedro Munitis, Javi Guerrero, Yossi Benayoun, és Juanma sem. Győrött két új légióst szerződtetett a szakvezetés, ám sem a szerb Jovo Aranitovic, sem a bosnyák válogatott Danijel Krivic nem kapott helyet az utazó keretben, Nicsenko és Stark pedig sérült.

A csapat szombaton különgéppel megy Budapestről közvetlenül Santanderbe, s a játékosokkal tíz szurkoló is elutazhat. A mérkőzésre július 6-án, vasárnap 18 órakor kerül sor.

A Győr kerete:
kapusok: Sebők, Krass
mezőnyjátékosok: Jäkl, Böjte, Peric, Gjosevszki, Jancetic, Horváth R., Priskin, Herczeg, Oross, Kalina, Varga Z., Németh N., Geri, Kartelo, Nyilas, Nagy T., Laki, Imrik.

Ha előrepillantunk, akkor az Intertotó-kupa harmadik fordulójában a Santander-Győr mérkőzés győztese a Liberec-Rovers párharc továbbjutójával meccsel. A szlovák együttes sem áll könnyű feladat előtt, a gyengének tartott ír Shamrock Rovers ugyanis az első körben kettős győzelemmel búcsúztatta a lengyel Odra Wodzislaw gárdáját, míg a Liberec (amely két éve a legjobb nyolc közé jutott az UEFA-kupában) most kapcsolódik be a küzdelmekbe. A szlovákok két új játékost is szerződtettek a nyár folyamán, a válogatott Karol Kisel az élvonaltól búcsúzó Bohemians Praha együttesétől érkezett, míg Michal Pospísíl tavaly még a Sparta Prahát erősítette.

Izgalmas lehet a Szloboda Tuzla-Lierse meccs is, amelyen a belga gárda az esélyesebb. Ám a bosnyákok a pontvadászat során Tuzlában remekeltek, 19 meccsükből 14-et nyertek, s mindössze 12 gólt kaptak. Az első körben mindössze büntetőkkel jutottak tovább az izlandi Akureyrivel szemben, mindkét mérkőzés döntetlent hozott.

A svéd Örgryte, amely jelenleg a nyolcadik helyen szerénykedik a francia Nice csapatát fogadja. Összességében a Nice az esélyesebb, de hazai pályán jó lehet az ikszre a svéd együttes. Főleg, ha nem kap gólt a franciák frissen szerződtetett kapusa, Jean-Daniel Padovani.

A román Gloria Bistrita ellen mutatkozhatnak be az olasz Brescia új szerzeményei. A kiscsapat már megszerezte Alessandro Lucarellit a Palermótól, s a hatmillió euró mellett még Luca Tonit is átpasszolta a másodosztályú együttesnek. Bresciában játszik már a dán Marc Nygaard, minden bizonnyal ő lesz Roberto Baggio ékpárja. A románoknál is akad új szerzemény: a 32 éves kapus, Tiziano Ramon éppen Olaszországból, az USC Triestina együttesétől érkezett.