Vágólapra másolva!
A német Bild és az osztrák Der Standard információi alapján az osztrák Rapid Wien labdarúgócsapata hároméves szerződést kötött az egykori német válogatott játékossal, Lothar Matthäusszal, aki a hírek szerint felváltja Ernst Dokupilt a kispadon. Hogy a hír mennyire valódi, azt nem lehet tudni, ugyanis a bécsi vezetők cáfolják, hogy kapcsolatban állnak Matthäusszal.

A német válogatottsági csúcstartó, aki 150 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, állítólag már megegyezett a klubbal, csupán a Bank Austria (a Rapid főszponzora) beleegyezése hiányzik. A Rapid két hete menesztette edzőjét, Ernst Dokupilt. Matthäus többször belejentette már, hogy szeretne edzőként is dolgozni, a nyáron felmerült a neve az Eintracht Frankfurt és az 1860 München együttesénél is. A 40 éves sportember tavaly novemberben fejezte be az aktív játékot az amerikai New York/New Jersey MetroStars együttesében.

A Rapid nevében Peter Weber alelnök nyilatkozott (a klub belső zavaraira utal, hogy már egy éve nincs elnöke), és cáfolta, hogy kapcsolatban állnának Matthäusszal. A Rapid Wien együttesénél október 22-én lesz elnökségi gyűlés, ahol az elnökkérdés mellett nyíltan szóba kerülhet Matthäus ügye is. Hacsak addig nem dől el minden... A Bank Austria - amely a hírek szerint 17 millió márkával támogatja a klubot - részéről nem kommentálták az ügyet.

A német Werder Bremen osztrák sztárja, Andy Herzog nagyon örülne Matthäus kinevezésének. "A Rapid az osztrák Bayern München, így Matthäus jól érezné magát. Olasz- és Németországban már sikeres volt, ezért úgy érzem, a bécsi klubnál kialakult káoszt is remekül tudná orvosolni" - jelentette ki Herzog.

Pincési László

Korábban:

Matthäus az 1860-nál