A szövetségi kapitány megalázta a Fradi vb-ről lemaradó focistáját

fbl Horizontal, Samy Mmaee, Marokkó
A szövetségi kapitány fel se vette a telefont, amikor Samy Mmaee hívta
Vágólapra másolva!
Se a kerethirdetés előtt, se utána nem kaptak magyarázatott a Mmaee-testvérek arra, miért döntött úgy a szövetség, hogy nem utazhatnak a katari tornára. A Ferencváros védője, Samy Mmaee beszélt őszintén a kialakult helyzetről.
Vágólapra másolva!

"Őszintén szólva,

ezért még frusztrálóbb a dolog. Két és fél éven át dolgoztunk, Marokkót választottuk, ezt az országot akartuk képviselni, nem csak ezen a vb-n, hanem már jóval előtte is. Olyan afrikai országokba mentünk a csapattal, ahova sokan nem is akartak eljönni. Mindent beleadtunk, hogy eljussunk a vb-re, most mindez a munka veszendőbe ment, ez fáj" - mondta a Fradi védője az ulloi129.hu beszámolója szerint.

A szövetségi kapitány fel se vette a telefont, amikor Samy Mmaee hívta Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

"Két és fél év munka után nem keresett sem a szövetségi kapitány, sem a szövetség. Még egy hívás vagy egy üzenet sem jött. Jó lett volna meghallgatni az indokokat,

bár nem hiszem, hogy sportszakmai okai vannak, mert a mostani a legjobb szezonom. Ilyen szempontból nem nagyon lehet minket hibáztatni, mi játszottunk a válogatott játékosok közül a legtöbbet, jó formában vagyunk. Ha más okok vannak, azt szeretném hallani. Két éven át harcoltunk, hogy ott lehessünk a vb-n és úgy érzem, hogy olyan embereket vittek ki a kárunkra, akik sportszakmai szempontból kevésbé érdemelték ezt meg.

- tette hozzá Samy Mmaee., aki szerint megtisztelhették volna annyival, hogy előre jelzik, nem viszik el Katarba.

"Az új szövetségi kapitány,

Valid Regragui úgy lépett hivatalba, hogy arról harsogott, milyen egyenes ember és mindig tisztán közli, mit gondol. De amikor a keret kihirdetése után hívtam, nem vette fel a telefont és nem is hívott vissza. Nem értettem a helyzetet.

Nem hibáztatok senkit, de az nem tetszik, ahogy történt a dolog, a tisztelet számomra nagyon fontos dolog és most a tiszteletnek nyoma sem volt. A család és a barátaink is figyelte a kerethirdetést és senki sem értette, miért született ez a döntés." Hozzátette, a testvére - aki ugyancsak az FTC játékosa, Ryan az Afrika Kupán megsérült, a szezon végén megműttette magát, hogy százszázalékban készen álljon a vb-re, és most, amikor visszaszerezte a formáját, öt gólt szerzett három hét alatt, akkor teszik félre.

Ryan Mmaee és Samy Mmaee sincs ott a vb-n, pedig mindketten kiválóan teljesítettek a Fradiban Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A kihagyásunk ellenére természetesen sok sikert kívánok a nemzetünket. Legyen Marokkónak egy őrült jó világbajnoksága és nyűgözzük le a világot.

zárta a szavait Samy Mmaee.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!