Vágólapra másolva!
A berlini stúdió kényelmét maguk mögött hagyták a csapatok, irány Montpellier!

Az elmúlt hat mérkőzésnap folyamatosan pörögtek az események az EMEA-régió topligájában. Először az dőlt el, hogy melyik lesz az a négy klub, amelyik utazhat Szöulba, ahol megrendezik a Worldst. Ezután a Fnatic és a Team BDS összecsapása után kialakult az a párosítás, amelyik felvezeti majd október elején a világbajnokságot. A Worlds Qualifying Series névre keresztelt mérkőzésen az LEC és az LCS 4. helyezettjei, vagyis a BDS és a Golden Guardians küzd meg a vb-s részvételért. A Fnatic, a MAD Lions és a G2 Esports játékosainak egyelőre nem kell foglalkoznia az év legnagyobb nemzetközi LoL versenyével, ugyanis először még egymás között azt kell lemeccselniük, hogy ki lesz az idei év abszolút legjobb és legerősebb ötöse a major régióban.

A legjobb esélyekkel természetesen az a G2 Esports indul, amelyik a legjobb játékossal (Mikyx), a legjobb újonccal (Yike) és a legjobb edzői stábbal rendelkezik (Dylan Falco vezetésével). Sikerült összerakni a vezetőségnek egy olyan brutálisan erős ötöst, amelyiket csak a tavaszi szezonban lehetett legyűrni, egyébként mindent behúztak eddig 2023-ban regionális szinten. Capsék kihívói a MAD Lions és a Fnatic, akik szombaton bizonyíthatják rátermettségüket a francia közönség előtt. Az egyetlen európai világbajnoknál Oscarinin kézsérülése miatt Wunder ült a felső ösvényes székbe, aki meglepően jól teljesített a Team BDS ellen. A MAD hatalmas győzelmet aratott a felső ági döntőben a G2 ellen, igaz csak egyetlen összecsapáson. Ebből meríthetnek erőt Nisqyék, akiknek bizonyítaniuk kéne, hogy nem véletlen utazhattak az LEC képviselőjeként a Mid-Season Invitationalre, mint tavaszi bajnokok.

Szeptember 9-én és 10-én 18:00-tól kezdődnek a párharcok, nem érdemes lemaradni egyetlen mozzanatról sem, mert a Season Finals után a következő állomás már az októberi LoL-világbajnokság!