Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Folytatódik az ősz egyik legnagyobb e-sport versenye, a BLAST Premier

Vágólapra másolva!
Október közepén ott szakadt félbe az őszi BLAST Premier szezon, hogy a Groups és a Showdown után, kialakult az őszi Final mezőnye.

Nyolc csapat vág ma neki az ötnapos küzdelemnek, ráadásul végre LAN-on, a koppenhágai Royal Arénában, 16.000 néző előtt.

A 2021-es BLAST premier Fall Final mezőnye:

  • Vitality
  • NiP
  • NaVi
  • Heroic
  • Astralis
  • FaZe
  • BIG
  • Liquid

Ráadásul végre elérkeztünk oda, ahová egész ősszel akartunk, végre jönnek az igazán nagy tétre játszott mérkőzések. Hiszen a nyolc csapat nem csak a 425.000 dolláros összdíjazás szeleteiért játszik, de az év végi BLAST World Finals-ért is.

A 2021-es BLAST szezont lezáró, 1 millió dolláros World Finals mezőnyéből már négy hely elkelt, további négy pedig kiadó. Ezek közül a Fall Final végső nyertese elvihet majd egyet.

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor a résztvevő csapatoknak is nagy lehetőség a bizonyításra, sőt, több olyan alakulat is van a mezőnyben, melyet lehet, hogy most látunk majd utoljára ebben a felállásban.

Ilyen például a Vitality, akik számára csalódás volt a hetekkel ezelőtti PGL Major és azóta már több forrásból is azt hallani, hogy az év végén, a csapat több játékosát is lecserélheti. De hasonló cipőben járt a Liquid is, ahol ugyancsak hetei lehetnek hátra a jelenlegi felállásnak és 2022-től valószínűleg felfrissült játékoslistával láthatjuk majd őket versenyezni.

Bevonul a Vitality a PGL Major színpadára Forrás: hltv.org

De vannak olyan csapatok is, akik már meglépték az elkerülhetetlen cserét és a BLAST Premier Fall Final lesz a bemutatkozásuk. A NiP-ben elengedték a kezét az utánpótlás csapatból felhozott LNZ-nek és a helyére leigazolták a dán es3taget, míg az Astralis oldalán két játékosuk és az edzőjük is lecserélődött.

Magisk, dupreeh és zonic búcsút intettek a csapatnak, helyükre pedig blameF, k0nfig és ave érkezett.

A legnagyobb lehetőség előtt pedig a NaVi csapata áll.
A globális problémákat jelentő koronavírus miatt idén több verseny is online formátumra váltott és a csapatok otthonról, interneten keresztül játszottak. Néhány LAN azért befért a versenynaptárba, ezeket pedig mind a NaVi nyerte.

Nyáron az IEM Köln versenyén, ősszel pedig a PGL Majorön bizonyultak a legerősebbnek. A BLAST Premier Fall Final megnyerésével háromból három LAN győzelemmel büszkélkedhetnének idén és jókora erőfitogtatással fordulhatnának rá a közelgő 2022-es szezonra.

A PGL Majorön is győzelmet aratott NaVi Forrás: hltv.org

A verseny szerdán kezdődik és egészen vasárnapig tar. A csapatoknak rendelkezésükre áll majd az alsó ág, tehát egy vereség után még nem esnek ki azonnal, az alsó ágon viszont már hibátlanul kell majd játszaniuk.

A BLAST Premier Fall Final szerdai menetrendje:

  • 12:00 - Vitality vs Liquid
  • 15:00 - Heroic vs FaZe
  • 18:00 - NaVi vs BIG
  • 21:00 - NiP vs Astralis

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez