Folytatódik az őszi BLAST Premier CS:GO szezon, kezdődik a Showdown

Vágólapra másolva!
Alig több, mint két hét telt el a 2021-es BLAST Premier Fall Groups szakasza, vagyis a csoportkör óta. Akkor 12 csapat vágott neki a küzdelemnek, az őszi döntőkbe azonban csak a legjobb 6 jutott be. A többieknek sem kell azonban feladniuk a reményt, még ők is ott lehetnek november végén Koppenhágában, az őszi döntők helyszínén. Ehhez azonban a Showdownban kell bizonyítaniuk.

Félreértés azonban ne essék, a Showdownban nem csak 6 csapat lesz. A csoportkör kiesői mellett további 10 csapat vág majd neki a küzdelemnek. Ketten meghívást kaptak és ezek a csapatok a világsztárok sorát erősítik. A maradék 8 helyet pedig a különböző regionális selejtezők legjobbjai töltik meg.

A Showdownnak pont az a célja, hogy a legjobbak mellet esélyt adjon a feltörekvő csapatoknak is, és sokszor össze is jön a meglepetés.

Ebből a szakaszból már csak a két legerősebb csapat jut majd tovább és bár létezik papírforma a mezőnyben, a legtöbbször azt néhány perc után dobhatjuk is a kukába.

Első ránézésre most is a Liquid, a G2 vagy a Heroic tűnik a legerősebbnek, nem árt azonban tüzetesebben átnézni a csapatok friss eredményeit.

Még most októberben jön majd a CS:GO tornák legnagyobbika, a Major, aminek utolsó selejtezője múlt héten ért véget.

Ott például alaposan felborult a papírforma, ami könnyen hatással lehet az előttünk álló BLAST meccsekre.


A G2, az OG, az EG, a Liquid, mind-mind verhető formában vannak, míg az olyan csapatoknak mint a Dignitas, a Fiend vagy éppen a Movistar Riders, pont a meglepetés lehet a legnagyobb ütőlapjuk. Az, hogy míg a csúcskategória ötöseire viszonylag könnyű felkészülni, sok anyagból dolgozhatnak a csapatok, addig az alsóbb kategóriák versenyzőiből már koránt sem lehet olyan tetemes és sokrétű anyagot gyűjteni.

Meglátjuk ezúttal kiknek és kik ellen sikerül meglepetés okozni,

az biztos, hogy egy kiadós ebéd után már a következő menetrenddel kezdődik is a 2021-es BLAST Premier Showdown:

  • 12:30 - Heroic vs POGGERZ
  • 15:30 - Dignitas vs Fiend
  • 18:30 - Complexity vs MiBR