Elfogytak a szavak: a 20 éves spanyol "földönkívüli" teniszsztár már 13 győzelemnél tart

tennis Horizontal
Spain's Carlos Alcaraz celebrates beating Serbia's Novak Djokovic during their men's singles final tennis match on the last day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 16, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A világelső Carlos Alcaraz megnyerte első mérkőzését wimbledoni diadala óta Torontóban.

A 20 éves sztár szerdán 6:3, 7:6 (7-3)-ra verte az amerikai Ben Sheltont és ezzel már sorozatban 13 győztes mérkőzésnél tart, és 10/0-ra javította idei első fordulós mérlegét. Legutóbb a Roland Garros elődöntőjében kapott ki a 23-szoros Grand Slam-bajnok Novak Djokovictól, azóta a londoni Queen's Clubban és Wimbledonban is nyert, és idén már hat tornagyőzelmet ért el. A murciai játékos a hónap végén címvédőként indul majd a US Openen is.

Carlos Alcaraz megállíthatatlan Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az idén már 48 meccset nyerő Alcarazt eddig négyen tudták legyőzni 2023-ban: a brit Cameron Norrie a riói fináléban, az olasz Jannik Sinner a miami elődöntőben, Djokovic a londoni gyepen és - talán az év szenzációját szolgáltatva - Marozsán Fábián a római viadal harmadik fordulójában.

A torontói verseny eddigi legnagyobb meglepetését a 36 éves, sérülések miatt a világranglistán csak 276. Gael Monfils szolgáltatta, aki 6:4, 6:3-mal búcsúztatta a negyedik helyen álló, múlt héten Mexikóban tornagyőztes görög Sztefanosz Cicipaszt.