Hihetetlen érdeklődés mellett megnyílt a Nemzeti Atlétikai Központ

GYULAI Miklós; NÉMETH Balázs; BAJI Balázs; TAKÁCS Boglárka; SCHMIDT Ádám
Budapest, 2023. június 17. Befutók a célban a Nemzeti Atlétikai Központ nyitóeseményén, ingyenes családi napján Budapest új sport- és szabadidőparkjában 2023. június 17-én. Elöl a gyerekek között Németh Balázs, az atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Takács Boglárka magyar bajnok atléta, országos csúcstartó, Schriffert Péter, a kivitelező konzorcium projektigazgatója, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa és Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó (b-j). MTI/Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
Több ezer résztvevő kapott ízelítőt az augusztusi világbajnokság hangulatából a Nemzeti Atlétikai Központ nyitónapján szombaton, Budapesten.

Sok ezren érkeztek, hogy birtokba vegyék Magyarország legújabb sport és szabadidőparkját és sokan vettek részt a futóversenyeken is azon a speciális, különlegesen gyors borítású futópályán, amelyen a világsztárok versenyeznek majd augusztus 19-től az atlétikai vb-n.

A Nemzeti Atlétikai Központ ünnepélyes parkavatásán futóversenyeket rendeztek Fotó: Major Kata - Origo

Budapest legújabb ékessége augusztusban a világ harmadik legnagyobb sporteseményének ad otthont, az atlétikai vb után pedig a nagyközönség igényeit szolgálja majd.

– mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa.

Budapest, 2023. június 17. Befutók a célban a Nemzeti Atlétikai Központ nyitóeseményén Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

A vb hangulatát varázsolta a Nemzeti Atlétikai Központba, amikor benépesültek a lelátók és szórakoztató programok, koncertek, sportaktivitások várták a látogatókat. Bárki kipróbálhatta magát 100 méteres síkfutásban ott, ahol a világ jelenlegi leggyorsabb emberei versenyeznek majd. A 2,3 és 4,5 kilométeres futóversenyek szintén érintették a stadion belső versenypályáját, de bejárták a teljes szabadidőparkot is, amely a jövőben éppen azt a célt szolgálja majd. A bemelegítést Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó vezette, a távokat teljesítők jutalma pedig egy gyönyörű érem, egy emlékfotó, valamint a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötvenszázalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupon volt.

– mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

Kicsik és nagyok is sportoltak Fotó: Major Kata - Origo

– mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

A Nemzeti Atlétikai Központ ünnepélyes parkavatásán rengetegen voltak Fotó: Major Kata - Origo

Már a vb első napján, augusztus 19-én is szurkolhatunk magyar atlétáknak, például a magyar országos csúcstartó hétpróbázó Krizsán Xéniának, vagy a vb-bronzérmes kalapácsvetőnek, Halász Bencének.

Jegyek korlátozott számban továbbra is kaphatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.