Vágólapra másolva!
A világbajnoki szereplést lemondó Milák Kristóf edzője, Virth Balázs szerint most többet ér az, ha az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó lelkileg feltöltődik.

"Áprilisban az országos bajnokságon szenzációs, 1:52 perces időt úszott 200 méter pillangón, nagyon jó önbizalom-növelő verseny volt, ami után kapott néhány nap pihenőt, ezt követően viszont azt mondta, mentálisan kissé elfáradt" - nyilatkozta az MTI-nek a szakember. Hozzátette, amióta a 23 éves klasszis 2017-ben berobbant a felnőtt mezőnybe, folyamatosan hoznia kellett és hozta is az eredményeket, ami óriási nyomással jár.

Milák Kristóf edzője szerint többet ér, ha a világklasszis úszó lelkileg feltöltődik Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Virth megjegyezte, a tokiói olimpiát követően jól sikerült az edzőváltás - ekkor váltotta Selmeci Attilát -, ugyanis tavaly "parádés évet" zártak, hiszen a hazai rendezésű világbajnokságon és a római Európa-bajnokságon is kiválóan szerepelt Milák, utóbbi viadalon azonban rengeteg számot vállalva elment a teljesítőképessége határáig.

Amikor érzékeltem, hogy ez lehet a vége, akkor jeleztem neki, bárhogyan is dönt, én támogatom, és amikor készen áll, én ott leszek. Most azt gondolom, többet érünk azzal, hogy lelkileg feltöltődik és szeptemberben megcélozzuk a következő évet" - fogalmazott Virth Balázs.

A Budapesti Honvéd SE olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyzője szerdán jelentette be, hogy nem vesz részt júliusban a fukuokai vb-n, amelyen 100 és 200 méter pillangón is címvédőként indulhatott volna.