Nem bánja Novak Djokovic, hogy az elvei miatt letaszították a csúcsról

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic reacts as he faces Russia's Daniil Medvedev (not pictured) during their ATP Dubai Duty Free Tennis Championship semi-final match in Dubai, on March 3, 2023. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes teniszező nem bánja, hogy oltatlansága miatt ki kellett hagynia az Indian Wells-i és Miami tenisztornát, de reméli, a nyár végén New Yorkban már pályára léphet.

A szerb játékos nincs beoltva a koronavírus ellen, és a versenyzéshez beadott külön kérvényét is elutasították, ezért az Egyesült Államok érvényben lévő rendelkezése szerint nem léphet be az országba. A várakozások szerint ugyanakkor az amerikai kormány május elején feloldja majd a vészhelyzetet és az ezzel összefüggő intézkedéseket, így a beutazási korlátozásokat is.

Carlos Alcaraz Indian Wells-i győzelmével átvette a vezetést a világranglista élén, ennek ellenére a 35 éves szerb teniszező nem bánja, hogy kihagyta az amerikai állomásokat.

Novak Djokovic már nem világelső Forrás: AFP/Karim Sahib

"Életem során megtanultam, hogy a sajnálat csak visszahúz, és én nem szeretnék a múltban élni" - mondta a korábbi világelső, majd azt is hozzátette, hogy nem szeretne túl sokat foglalkozni a jövővel sem, inkább minden pillanatot megél a jelenben.

"Gratulálok Alcaraz sikeréhez, teljes mértékben megérdemelte, hogy újra ő legyen a világelső" - emelte ki Djokovic, aki elmondta, tudatos döntést hozott, amikor nem oltatta be magát, még akkor is, ha emiatt néhány tornán nem versenyezhet.

A sztárjátékos ugyanakkor abban reménykedik, hogy a korlátozások feloldását követően, az augusztus végén sorra kerülő US Openen már pályára léphet, mivel számára az a legfontosabb amerikai viadal.