Vágólapra másolva!
Több ezer magyar diák lehet ott ingyenesen Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságon.

Alig több, mint két hete hirdette meg a szervezőbizottság a Sulihős programot és máris több mint 200 általános iskola és középiskola jelentkezett, hogy szeretné, ha a diákjai ott lehetnének a vb-n. Minden vármegyéből jelentkeztek iskolák, de kiemelkedően nagy az érdeklődés Pest, Fejér és Heves vármegyében, valamint Budapesten.

„Azt vállaltuk, hogy az atlétikai vb segítségével megmozgatjuk az országot és népszerűsítjük az atlétikát, a sportot és az egészséges életformát. Minél több diák lesz a lelátókon, annál nagyobb a siker, hiszen mi más lehetne nagyobb hatással a gyerekekre, mint az a csoda, amit a világbajnokság jelent, különösen, ha a saját szemükkel láthatják az atlétika szuperhőseinek emberfeletti teljesítményét" – mondta Schmidt Ádám, a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos.

Külhoni intézményeket is vár az atlétikai vb: 200 iskola jelentkezett már a Sulihős programba Forrás: Origo

Több határon túli intézmény is érdeklődött a program iránt, így megnyitják számukra is a lehetőséget. „Ez a világbajnokság nem csak Budapesté, hanem az egész országé, sőt szeretnénk, ha minden magyar magáénak érezné az egész Kárpát-medencében" – tette hozzá Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Minden iskolának van lehetősége jelentkezni a Sulihős programra, amelynek keretében az atlétika kap főszerepet a tornaórákon és a testnevelő tanárok szervezésében iskolai versenyeket tartanak, ezzel több százezer gyermek ismerkedhet meg a sportággal. Amennyiben egy iskola részt vesz a programban, úgy a világbajnokság szervezői 23 db ingyenes jegyet biztosítanak számukra az augusztus 19-i nyitónapra.

Emellett a szervezők 50%-os kedvezményt biztosítanak a jegyárból az esti eseményekre, a délelőtti programokra pedig 2023 forintos áron teszik elérhetővé a jegyeket, amennyiben az iskola csoportos látogatást kíván szervezni a világbajnokságra. Március 17-ig várják mindazon tanintézmények jelentkezését, amelyek csatlakozni szeretnének a programhoz a sulihos@wabudapest23.hu email címen.