Még az étkezésekhez is külön edzője van Valter Attilának a világ legjobb csapatánál

kerékpár Giro d'Italia Valter Attila
Team Groupama-FDJ rider Hungary's Attila Valter, wearing the overall leader's pink jersey, poses prior to the start of the eighth stage of the Giro d'Italia 2021 cycling race, 170 km between Foggia and Guardia Sanframondi on May 15, 2021. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
A hivatalos bemutatása után saját közösségi oldalán kicsit bővebben is beszámolt Valter Attila a Jumbo-Visma csapatánál töltött első napok tapasztalatairól.

A holland csapat 2022-ben nem véletlenül nyert meg a nemzetközi szövetség (UCI) pontversenyét, hiszen megannyi siker mellett a dán Jonas Vingegaard személyében ők adták a Tour de France győztesét is. A 2023-as idényben a magyar bajnok Valter Attila is a sárga-fekete csapatban fog tekerni, és a hivatalos bemutató után meg is osztott egy-két részletet a hollandokat jellemző profizmusról.

"Nyitottak, őszinték, realisták de nagyon céltudatosak. Egy olyan környezetet teremtettek aminél nehéz jobbat elképzelni és akit felvesznek annak nem csak az eredményeit veszik figyelembe, hanem azt is mennyire illeszkedik bele a csapatba. Mert ez tényleg egy nagybetűs Csapat, és már az első héten befogadtak minket új versenyzőket!" - írta a csapatnál uralkodó általános hangulatról.

Némi meglepetésre elárulta, hogy a Jumbónál sem edzenek többet vagy keményebben mint más csapatoknál. A siker ugyanis nem ebben rejlik.

Ez csak egy a sok dolog közül, amit itt máshogy, jobban átgondolva csinálnak és remélhetően a javamra válik majd."

A csapatnál olyan részletekre is figyelnek, mint az étkezéseket felügyelő "táplákozási edző" szerepe.

"Ismerkedem a Food Coach-al is, ahol grammra pontosan kiszámolva kapjuk a nap valamennyi étkezését. Ez nekem eddig nem kevesebb, hanem több étel mint amit megszoktam, mielőtt aggódnátok!" - írta egy mosolygós jel kíséretében a soha sem éppen a túlsúlyáról ismert magyar klasszis.

- zárta végül Valter Attila.

A Jumbo időközben azt is elárulta, hogy a 2023-as Tour de France-t a címvédő Vingegaard-ral szertné megnyerni a csapat, míg a háromszoros Vuelta-győztes szlovén sztár, Primoz Roglic a Giro d'Italia mezőnyében áll rajthoz, ahol minden bizonnyal látványos csatát vív majd Remco Evenepoellel.