Világelsők találkoznak a miami női tenisztorna döntőjében

Rogers Cup Toronto - Day 6 GettyImageRank2 wta tour Horizontal SPORT TENNIS
TORONTO, ON - AUGUST 08: Naomi Osaka of Japan shakes hands with Iga Swiatek of Poland following a third round match on Day 6 of the Rogers Cup at Aviva Centre on August 08, 2019 in Toronto, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP (Photo by Vaughn Ridley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt lengyel Iga Swiatek és a japán Oszaka Naomi jutott döntőbe a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna női versenyében.

A hétfőtől világranglista-vezető Swiatek a csütörtöki elődöntőben egy sima és egy szoros játszmában búcsúztatta az amerikai Jessica Pegulát. A francia nyílt bajnokság 2020-as győztese idén a dohai és az Indian Wells-i tornát is megnyerte, így sorozatban immár 16 győzelemnél tart. Swiatek hetedszer jutott döntőbe a WTA-sorozatban, eddigi mérlege öt siker és egy vereség.

A korábbi világelső Oszaka 18 ászt szervált, miközben három szettben elbúcsúztatta az olimpiai címvédő svájci Belinda Bencicet. A japán teniszezőnek ez lesz a 11. döntője, eddig hétszer nyert, háromszor kikapott. A japán sztár utoljára a 2021-es Australian Openen játszott döntőt WTA-tornán, akkor két játszmában legyőzte az amerikai Jennifer Bradyt.

Eredmények:
nők, 8,3 millió dollár (2,8 milliárd forint) összdíjazás
elődöntő:
Swiatek (lengyel, 2.)-Pegula (amerikai, 16.) 6:2, 7:5
Oszaka (japán)-Bencic (svájci, 22.) 4:6, 6:3, 6:4