Négy hónap után felébredt a kómából a világbajnok kerékpárversenyző

young adult full length volwassen evenement Fiets publiek menigte Nederlands Fietsen mannen Ploeg Kampioenschap Kampioen renners renner WIELRENNEN kampioene duursport groep mensen fietssport Grote groep mensen Horizontal SPORT
2021-06-19 14:02:05 WIJSTER - Amy Pieters wins the Dutch National Cycling Championships for women professionals on and around the VAM mountain. ANP VINCENT JANNINK (Photo by VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Decemberi brutális balesete után több mint négy hónappal ébredt fel a kómából Amy Pieters világklasszis holland kerékpáros.

A 30 éves, országúton egyszeres, pályán négyszeres világbajnk holland klasszis tavaly december 23-án, csapata, a magyar Vas Blankát is foglalkoztató SD Worx kanári-szigeteki edzőtáborában bukott óriásit. Azonnal az alicantei kórházba szállították, ahol kómában tartották, majd január 6-án átszállították egy hollandiai kórházba. Az elmúlt hónapokban több idegsebészeti beavatkozást is végrehajtottak az orvosok.

Az SD Worx közlése szerint Pieters csütörtökön felébredt a kómából, felismeri a látogatóit, megérti, amit mondanak neki, beszélni azonban még nem tud.

Az orovosok azt még továbbra sem tudják megmondani, hogy valaha is teljesen felépül-e, és, ha igen, az mennyi időt vesz igénybe.