Vágólapra másolva!
A volt világelső teniszező, Boris Becker reményét fejezte ki, hogy a játékosok nem válnak érzelemmentes gépekké annak nyomán, hogy a férfi versenyeket szervező ATP a korábbiaknál szigorúbb büntetést helyezett kilátásba, ha valaki a pályán elveszti a fejét és szabad utat enged a dühének.

Az utóbbi hónapokban több ilyen eset is történt. Alexander Zverevet februárban kizárták az acapulcói tornáról, miután sértegette a bírót és az ütőjével többször is rácsapott a székére, Nick Kyrgios pedig Indian Wellsben és Miamiban is bírságot kapott nem megfelelő viselkedése miatt.

Becker, aki pályafutása során többször is teret engedett az érzelmeinek meccs közben, úgy véli: a sportágnak szüksége van arra, hogy a játékosok kimutassák az érzelmeiket a pályán.

- mondta az 54 éves, hatszoros Grand Slam-győztes német sportember.

Becker szerint senki nem tökéletes, néha mindenki elveszti a fejét Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon


- fogalmazott Becker. Az ATP azt is kilátásba helyezte, hogy felülvizsgálja a visszaesőkkel szembeni szankcióit, miután sokak szerint túl elnéző az ilyen esetekben. Becker szerint senki nem tökéletes, néha mindenki elveszti a fejét, ezért sem szerencsés, ha a játékostársak nyilvánosan kritizálják az aktuális "bűnöst".

- mondta.