A Magyar Tenisz Szövetségnél azonnal kirúgták azt az embert, akit a hamis koronavírus tesztekért felelősnek tartanak

Tenisz Tenisz szövetség Richter Attila a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára
Nyomozást indított az ügyészség a Magyar Tenisz Szövetségnél
Vágólapra másolva!
A Magyar Tenisz Szövetség honlapjára kikerült két irat szerint azonnali hatállyal megszüntették Marosi Katalin munkaviszonyát, aki a válogatott szervezési feladatait látta el. Egyben egy anonimizált büntető feljelentést is tett a szövetség. 

"Az elnökség felhívja a főtitkárt, mint a munkáltatói jogok gyakorlóját, hogy

azonnali hatállyal szüntesse meg a válogatott csapatok szervezési feladatait munkaköre szerint ellátó, Marosi Katalin munkavállaló munkaviszonyát." - áll az MTSZ hivatalos iratában.

A meglepő az egészben, hogy Marosi Katalin még a Szűcs Lajos-féle időkben Szűcs ellenzékének számított, korabeli cikkek szerint a 2018-as szövetségi beszámoló elfogadásába is nehezen ment bele, ráadásul ő a Tiszta Tenisz csoportosulás egyik alapító tagja is - írja a Blikk.

"Ezzel együtt fegyelmi eljárás lefolytatására utasítja a Fegyelmi Bizottságot a szövetség alkalmazásában álló hat szövetségi edzővel, a szövetség főtitkárával, a szövetség sportigazgatójával, valamint az érintett PCR-tesztek elvégzéséért felelős orvossal szemben. A szövetség sportigazgatóját a szükséges vizsgálatok lefolytatásáig, de legfeljebb a jogszabályok által lehetővé tett időtartamra felfüggeszti."

A szövetség sportigazgatója nem más, mint Sávolt Attila, aki egykor a legjobb magyar férfi teniszező volt.

A feljelentést maga Lázár János tette a közzétett iratok szerint.

A feljelentésben szerepel az az orvos, aki szerződéses jogviszonyban állt a szövetséggel és a PCR tesztek elkészítése volt a feladata. A név ki van húzva a közzétett dokumentumból, a szöveg vélelmezi, hogy az igazolásokat a tesztek tényleges elvégzése nélkül állították ki,

hogy versenyzők könnyen kiutazhassanak külföldre. A gyanú hamis magánokirat felhasználása, közokirat hamisítás, közfeladati helyzettel visszaélés:

MTSZ feljelentés 1. kép Forrás: huntennis.hu
MTSZ feljelentés 2. kép Forrás: huntennis.hu
MTSZ feljelentés 3. kép Forrás: huntennis.hu
MTSZ feljelentés 4. lap Forrás: huntennis.hu
MTSZ feljelentés 5. lap Forrás: huntennis.hu

Hamis PCR-tesztek miatt robbant ki az újabb botrány a Magyar Tenisz Szövetségben. Már az is súlyos vád, hogy a torinói Davis Kupán szereplő magyar válogatott számára állítottak ki hamis igazolásokat, de az különösen riasztó, hogy külföldön versenyző gyermekek számára is történt ilyen eset.

A Davis Kupára utazó, tizenkilenc fős küldöttségből csak ketten nem voltak oltatlanok, de mindenki kapott hamis papírt. Bár az egésznek semmi értelme nem volt, hiszen minden nap végeztek PCR-teszteket.

A Blikk birtokába jutott email alapján nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek is kaptak hasonlóan hamis igazolásokat. Ezzel kapcsolatban egészen Semmelweis Egyetemig jutottak el a szálak. Az egyetem rektora gyorsan lépett az ügyben és felfüggesztette annak az orvosnak a munkavégzését, aki hamis PCR-teszteket állított ki a Magyar Tenisz Szövetség számára.

Az MTSZ határozata:

Az MTSZ határozata a hamis PCR tesztek ügyében Forrás: huntennis.hu