Vágólapra másolva!
A világelső teniszező, Novak Djokovic családja sajtótájékoztatót hívott össze Belgrádban, ahol elmondták, hogy a szerb teniszező legnagyobb győzelmének tartják, hogy nem veszik el a vízumát. Djokovic szülei szerint a fiát meghurcolták, semmibe vették az emberi jogait, és megpróbálták rávenni, hogy önként mondjon le a vízumáról, ami után a teniszezőt azonnal visszaküldhették volna Szerbiába.

A világelső teniszező családja sajtótájékoztatót tartott Belgrádban. Djokovic apja, Srdjan szerint győzött az igazság és a törvényesség a fia ügyével kapcsolatban - derült ki a Sky oldaláról.

A teniszező öccse, Djordje szerint Djokovic családja nagyon nehéz helyzetben volt.

- mondta el a tenisztár testvére.

A család megtörten nyilatkozott Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

A családja elmondása szerint Novak Djokovic azonnal elkezdi az edzéseket is a négy napig tartó karantén után, amit a sztár abban a hotelben töltött, ahol megszállt. Djokovic anyja, Dijana szerint a fia semmi rosszat nem tett.

- mondta el Djokovic anyja a Guardiannak. Az anyja azt is elmondta, hogy a fia azért utazott Ausztráliába, hogy megnyerje a tornát.

- árulta el Djokovic anyja.

Djokovic anyja aggódott a fiáért Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

A 34 éves teniszező a bíróság döntése nyomán elhagyhatta a karanténszállodát, ahol eddig várakoznia kellett a végleges döntésre. A törvényszék a hétfői ítéletét azzal magyarázta, hogy a szerb sportoló belépési engedélyének visszavonása "indokolatlan" volt.

- mondta el Dijana. Djokovic anyja szerint az, hogy a fiát ártatlannak ítélték, nagyobb győzelem számára, mint bármelyik Grand-Slam-tornagyőzelme korábban. A sztárteniszező anyja szerint a fiát meghurcolták, és rengeteget szenvedett az utóbbi napokban, és az apja úgy fogalmazott, hogy Djokovicsnak elvették az emberi jogait.

- árulta el a teniszező apja.

Az apja szerint semmibe vették a fia jogait Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic


- mondta el az apa, Srdjan.

- mondta el Djokovic az egyik frissen megjelent Twitter-bejegyzésében.

A világsztár öccse, Djorde szerint Novak egy igazi sportember.

- mondta el róla Djorde. A családján keresztül Djokovic a rajongóknak is megköszönte a támogatást, de ő nem vett részt a sajtótájékoztatón.

- fejezte be a sajtótájékoztatót Djokovic apja, Srdjan.