Vágólapra másolva!
Gyulay Zsolt, a kétszeres olimpiai bajnok kajakos a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy megpályázza a MOB elnöki posztját. Az 57 éves sportvezető a legfőbb feladatnak azt tartja, hogy a nagy múltú szervezet visszaszerezzen bizonyos jogosítványokat, hogy újra súlya, tekintélye legyen.

Gyulay Zsolt friss olimpiai bajnokként 1989-ben lett a közgyűlés tagja, ott volt, amikor az újjáalakuló MOB megválasztotta elnökének Schmitt Pált. Gyulay elmondta, hogy azóta is szinte mindig a szervezethez tartozott, tagként, elnökségi tagként, alelnökként. Közel volt a tűzhöz, de miután 2010-ben kinevezték a Hungaroring élére, megszűnt az elnökségi tagsága, a másik feladatára koncentrált.

A szerdai elnökségi ülésen arról döntöttek, hogy január 29-re kiírják a közgyűlést, és január 19-ig lehet jelentkezni a távozó elnök pozíciójára. Mostanra biztossá vált, hogy Gyulay Zsolt is jelölteti magát.

Aztán az élet másként hozta, az új helyzet felülírta a terveket. Nem titkolom, a tagságból sokan megkerestek, ami nyilván jólesik, hiszen ezek szerint úgy gondolják, az elmúlt harminc évben otthonosan mozogtam az olimpiai közegben" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok a Nemzeti Sportnak.

Gyulay Zsolt jelölteti magát a MOB elnökének Fotó: Polyák Attila - Origo

A sportvezető szerint a szervezetnek az olimpizmust, a sportot kell képviselnie, hallatnia a hangját, visszaszereznie bizonyos jogosítványokat, és visszaállítania a MOB tekintélyét. Legalábbis ha azt akarják, hogy az idén százhuszonhét éves szervezet újra a sport parlamentje legyen, és betöltse azt a szerepet, amire hivatva van.

Ennek megvalósításának részleteibe egyelőre nem szeretne belemenni, de azt hangsúlyozta, hogy a magyarok rendszere a világon egyedülálló az olimpiai járadékkal, a kiemelt edzői programokkal, amelyek szakmai felügyeletet igényelnek.

vagyis azon szervezetek, amelyek a legutóbbi intézkedések révén kikerültek a tagságból."

A Gyulay Zsolttal készült teljes interjú a linkre kattintva érhető el.