Szinte teljes átoltottságra számít az Australian Open versenyigazgatója

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brooks Challenge Cup trophy after winning against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság versenyigazgatója, Craig Tiley szerint a játékosok átoltottsága elérheti a 95 százalékot a januári tornára.

Craig Tiley a Victoria állambeli rádióban úgy nyilatkozott, hogy az Australian Openen bevezetett oltási kötelezettségnek köszönhetően egyre többen oltatják be magukat a profi teniszezők közül.

"Mire elérkezik a január, addigra a játékosok akár 90-95 százaléka be lesz oltva, mert ha nincsenek beoltva, akkor nem játszhatnak" - mondta Tiley, utalva arra, hogy a világelső szerb Novak Djokovic sem kivétel az oltási követelmények alól.

Novak Djokovic, ha nem vall színt, nem védheti meg a címét Melbourne-ben Forrás: AFP/David Gray

A szerb teniszező nem hajlandó elárulni oltottsági státuszát, azonban ha továbbra sem nyilatkozik erről, akkor a korábban bevezetett szigorú koronavírusos szabályozás értelmében nem vehet részt a januári viadalon.

Djokovic, Roger Federer és Rafael Nadal egyaránt 20 bajnoki címmel vezeti a legtöbbszörös Grand Slam-győztesek örökrangsorát, ebből Djokovic kilencet Ausztráliában nyert.

A szervezők teltházas mérkőzésekre számítanak a január 17. és 30. ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 2021-es idény újévkor rajtol a sydneyi férfi ATP Kupával, ezzel párhuzamosan a férfiaknak és nőknek is szerveznek versenyeket Adelaide-ben és Melbourne-ben. Az Australian Open előtti héten Sydneyben és Adelaide-ben szerepel a mezőny.