Szurkolók előtt rendezhetik a decemberi londoni darts-világbajnokságot

DARTS DARTS WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP  2020
ALEXANDRA PALACE
LONDON
PIC;LAWRENCE LUSTIG
FINAL
MICHAEL VAN GERWEN V  PETER WRIGHT
PETER WRIGHT WINS
WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG FINAL MICHAEL VAN GERWEN V PETER WRIGHT PETER WRIGHT WINS
Vágólapra másolva!
December 15-én kezdődik és január 3-ig tart a darts-világbajnokság, amelynek mérkőzéseit a koronavírus-járvány ellenére nézők előtt rendezhetik Londonban.

A világszövetség (PDC) megerősítette a verseny dátumát és helyszínét, utóbbi a korábbi ellenkező híresztelések ellenére ismét az Alexandra Palace lesz. Miután a brit kormány hétfőn bejelentette, hogy jövő szerdától – korlátozott számban ugyan, de – visszatérhetnek a nézők a sporteseményekre, a PDC is abban reménykedik, hogy az év legfontosabb tornáját szurkolók előtt bonyolíthatja majd le.

A 2020-as győztes Peter Wright telt ház előtt győzte le a címvédő Michael van Gerwent Forrás: LAWRENCE LUSTIG/LAWRENCE LUSTIG/Lawrence Lustig

"A hétfői bejelentés után intenzívebbé válhatnak az egyeztetéseink az illetékes hatóságokkal, hogy március óta először nézők előtt játszhassunk Nagy-Britanniában" – mondta Barry Hearn, a PDC vezetője.

A tervek szerint a megadott időszakban 16 versenynapot tartanak, csak karácsonykor és szilveszterkor lesz szünet a vb-n.