A koronavírus miatt törölték az összes kínai tenisztornát

Alexander Zverev, tenisz
(181013) -- SHANGHAI, Oct. 13, 2018 (Xinhua) -- Alexander Zverev of Germany reacts during the singles semifinal match against Novak Djokovic of Serbia at 2018 ATP Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai, east China, Oct. 13, 2018. Zverev lost 0-2.(Xinhua/Ding Ting)
Vágólapra másolva!
Törölték az őszre tervezett összes férfi és női tenisztornát Kínában.

A férfi, illetve női sorozatot szervező ATP és WTA pénteken közölte, hogy a kínai sporthatóság koronavírus-járvány miatti intézkedései révén ellehetetlenült a rendezés. A hivatal két hete jelentette be, hogy a 2022-es pekingi téli olimpia felkészülési versenyei, továbbá néhány "kiemelt esemény" kivételével idén már nem kerül sor nemzetközi sportrendezvényekre az országban.

Az ATP és a WTA néhány napja még azt tudatta, hogy tárgyalásokat folytat a kínai illetékesekkel, ám a pénteki tájékoztatás értelmében többek között a pekingi China Openre, a sanghaji 1000-es kategóriájú viadalra és a sencseni WTA-világbajnokságra sem kerül sor.

Mindkét szervezet hangsúlyozta, hogy folyamatosan dolgozik az új versenynaptáron, amelyet az ATP a következő két hétben mutat majd be.

Kedden a szervezők az utazási nehézségek, illetve a koronavírus ismételt terjedése miatt törölték az augusztus 14-től idénynyitónak szánt férfi versenyt Washingtonban. Ezzel eldőlt, hogy a férfiak legkorábban a US Open helyszínére áthelyezett cincinnati tenisztornán léphetnek pályára augusztus 22-től, míg az amerikai nyílt bajnokságot a tervek szerint augusztus 31-től rendezik. A női tornák augusztus 3-án, a palermói versennyel térnek vissza.
A teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt.