Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka tovább távolodott férjétől, az amerikai Shane Tusuptól. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő edzőt váltott, új klubot alapított, s a glasgow-i Európa-bajnokságról hazatérve el is költözött, otthagyva a – papíron még – párjával közösen bérelt budai lakást.

A sportoló a közösségi oldalán tudatta rajongóival, hogy új otthonra lelt, amelyet a skóciai Eb után már „el is foglalt". Egy szép nagy kertes házat talált magának – írja a Blikk.

Ráadásul kiderült, rögtön társra is lelt. Az egyik fotón egy macska látszódik, a képhez pedig azt írta: „Úgy tűnik, nemcsak új otthonom van, hanem új cicám is".

„Úgy tűnik, nemcsak új otthonom van, hanem új cicám is” Forrás: Instagram

Az biztos, hogy nagy szüksége volt már a változásra: az elmúlt év végén kirobbant magánéleti válsága azt eredményezte, hogy a házassága mellett a szakmai kapcsolata is teljesen megromlott Shane Tusuppal. A tavasz folyamán az Egyesült Államokban tartózkodott, ahol korábbi trénerével, az amerikai Dave Salóval készült fel a kontinensviadalra, oda viszont már a korábban Svájcban dolgozó Petrov Árpád kísérte el.

Hosszú Katinka most már fellélegezhet Forrás: AFP/Oli Scarff

Ugyan a munka nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, de így is szerzett aranyérmet, hiszen a 100 méter hátúszás döntőjében még lemaradt a dobogóról, de egyik kedvenc számában, a 200 méter vegyesen megvédte címét.

Ilyen az új kertje az Iron Ladynek Forrás: Origo

„Ez a szívem legmélyéről jött. Meg kellett nyernem ezt a versenyt, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült. Önmagában kihívás volt eljönni erre az Eb-re és versenyezni, úgyhogy most elégedett vagyok" – értékelt Hosszú Katinka a szövetség honlapján, majd hozzátette: a visszatérése után már a 2020-as tokiói olimpiára készül. „Sosem éreztem olyan motiváltnak magam, mint most, úgyhogy kőkeményen dolgozom majd a következő években, és kizárólag az úszásra koncentrálok."

Mintha kicserélték volna a bajnoknőt, egészen megváltozott az utóbbi időszakban.