Élő:
Vágólapra másolva!
Remekeltek a magyar úszók a Golden Tour körverseny nizzai állomásán. Hosszú Katinka három nap alatt kilenc aranyérmet nyert, de az igazi nagy durranást az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás szállította 200 pillangón. 

Kenderesi Tamás 1:55.20-as idővel nyerte meg a 200 méter pillangót, amivel egyből a világranglista élére állt. Ez már önmagában is nagyszerű eredmény, de februárban ilyen időt úszni az már végképp nem mindennapos – emeli ki friss bejegyzésében hivatalos Facebook-oldalán a Magyar Úszószövetség.

Kenderesi idejét a szaksajtó is hangosan méltatta a viadal után. Hogy nem érdemtelen a hozsannázás, azt jelzi, hogy ez az idő jobb, mint a tavalyi riói olimpia döntőjében hatodik helyen végző úszó (a dán Viktor Bromer) eredménye.

A nizzai hétvége legeredményesebb versenyzője, természetesen, Hosszú Katinka volt, aki mindhárom napon három, azaz összesen kilenc aranyérmet nyert.

Verrasztó Dávid két aranyéremmel (400 vegyesen és 200 háton) zárt, Biczó Bence egy ezüsttel, ő éppen Kenderesi mögött lett második 200 pillangón.

Dudás Dániel 800 és 1500 gyorson lett bronzérmes.