Vágólapra másolva!
A Segíthetek? MOL Tehetségtámogató program Sport kategóriájában az idén összesen 128 pályázó részesült támogatásban több mint 25 millió forint értékben. Május utolsó vasárnapján, gyereknapon hirdették ki hivatalosan a támogatottak névsorát, az ifjú tehetségek közül sokan személyesen vették át a támogatásról szóló okleveleket a MOL gyermeknapi rendezvényén, és fogadták a zsűriben is résztvevő Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó gratulációját.

A februárban közzé tett felhívásra 672 pályázati anyag érkezett be, közülük választotta ki a zsűri a támogatottakat, közel 40 különböző sportágban az aerobiktól a vívásig. A támogatások odaítélésénél szempont volt a korábbi jó eredmény, de a kuratórium igyekezett azokat is előnyben részesíteni, akiknek családi vagy anyagi körülményei indokolták a támogatást.

A támogatottak között van többek között Babos Tímea teniszező, aki immár a junior világranglista 10. helyén áll, Sebestyén Péter motoros, a gyorsasági motoros utánpótlás nagy reménysége és a többszörös országos bajnok Horváth Marcell tájkerékpáros.

A pályázat keretében eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhettek támogatást azok a 10-18 év közötti fiatal tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük.

Az idei eredményekkel együtt a program indulása, 2005 óta összesen több mint 2700 fiatal nyerhetett el támogatást több mint 130 millió forint értékben.

A zsűri munkájában idén is neves sportolók vettek részt: Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakos, Szávay Ágnes teniszező és Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg.

A MOL idén is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában idén 18 fiatal sportoló nyert el támogatást összesen közel 6 millió forint összegben. Többek között Jakabos Zsuzsanna olimpikon úszó és Szilágyi Áron kardvívó, felnőtt csapatvilágbajnok.

A sport kategória eredményhirdetésével párhuzamosan hirdette meg az Új Európa Alapítvány a Segíthetek? MOL Tehetségtámogató program művészeti-tudományos kategóriáját és a Gyermekgyógyító program idei felhívását. További információ a felhívásokkal kapcsolatban a www.ujeuropaalapitvany.hu és a www.mol.hu oldalon található.

A nyertesek listája ezen az oldalon tekinthető meg.